Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

BAŞKANLIKTA İKİ PARTİ KALIR

    Başkanlıkta iki partinin kalacağını ülkemizde yetki sahibi olanlar ifade etmekteler. Benim sözüm değil bende katılıyorum.

    Ülkemizde oy dağılımına bakıldığında, seçmenin yüzde altmış beşe yakınım Milliyetçi, muhafazakâr ve merkez seçmen oylarıdır. Bu alan genelde bu zamana kadar iktidardadır.

    Seçmene kime oy veriyorsunuz diye sorulduğunda çoğu oy verdiği partinin liderinin ismini söyler. Peki oy verdiğiniz partinin Milletvekillerinin adını söyler misiniz diye sorulduğunda çoğu bilemez.

    Türkiye’nin her bölgesinde ve ilinde oyunu koruyan tek parti iktidar partisidir. Seçmen ülkeyi yönetecek başka alternatif bulamadığından memnun olduğu partiye tercihini yapmaktadır.

    Diğer partiler, ülkenin değişik bölgeler ve illerden çok az oy aldıklarından vekil sayıları yeterli değil. Ortada hiçbir şey yokken, birileri başkanlık seçimini ortaya attı. Ülkenin gündemine oturdu. İktidarın işine yaradı.

    Önemli olan Başkanın ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin yetkileri nasıl düzenlenecek. Ülkemiz parlamenter sisteme uyum sağlanmış durumda. Bu dengeler nasıl kurulacak, uyum Milli iradeyi zedelemeden, insan hakları, basın özgürlüğünün, Anayasa kurumların çalışmaları ve diğer endişeler nasıl ortadan kaldırılacak. Çok iyi düşünülüp dengelerin nasıl kurulacağı, kırılgan ekonominin zarar vermede uyum sağlaması çok zaman alır mı?

    Avrupa’ya çok ihracat yapıyoruz. Avrupa’ya işçi olarak giden insanların çocukları oralara yerleştiler çoğunun işi var. Bunların durumları nasıl olur.

    Suriye ve Irak’daki olaylarda, Amerika ve Rusya’nın çıkarları ve planları var.

    Birlik ve beraberliğimizi her zaman koruyalım Bir olalım, diri olalım. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR