"BAŞKANLIK SİSTEMİ DİKTATÖRLÜĞE YOL AÇMAZ"

"BAŞKANLIK SİSTEMİ DİKTATÖRLÜĞE YOL AÇMAZ"
Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Hakan ALTINTAŞ yaptığı basın açıklamasında “Yeni Türkiye'de Başkanlık Sistemi diktatörlüğe yol açmaz” dedi.

Altuntaş, “7 Haziran 2015 seçiminin Yeni Türkiye perspektifi için olmazsa olmaz öneme sahip olduğu sağduyulu vatandaşlarımız tarafından kabul edilmektedir. Herkesin Misak-ı Milli anlayışı çerçevesinde taşın altına eline koyması gereken bir süreç başlayacaktır” diyerek şöyle devam etti; Teşkilât-ı Esasiye Kanunu ile ilk T.C. Anayasası'nın ilkelerini belirleyen; 85 numaralı ve kabul tarihi  20 Ocak 1921 olan 23 madde ve bir ayrık maddeden oluşan kısa çerçeve anayasayı yapan meclisimiz gibi Yeni Türkiye Büyük Millet Meclisi de Yeni Türkiye’nin temel yapısının temellerini atacaktır. En başta yeni anayasa olmak üzere, Başkanlık Sistemi, ülkemizin ertelenmiş ve çözülmemiş bütün sorunları çözmek için TBMM’sinde yoğun çalışmalar yapılacaktır. 
Ülkemizde son günlerde, Başkanlık Sistemi hakkında; “Birçok Latin Amerika ülkesinde Başkanlık sistemi tek adam rejimlerinin oluşmasına yol açtığı” gibi bazı kesimlerce seslendirilen bilimsel temeli olmayan önyargılı açıklamalar yapıldığını görmekteyiz. Bu çevrelerin mesnetsiz söylemlerine karşın, Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan Beyfendi, Çanakkale’de gerçekleştirilen toplu açılış töreninde “Yeni anayasayla birlikte Başkanlık sisteminin de gündeme alınacağını, “İstikrar ortamının garantisi bana göre başkanlık sistemidir. Gelişmiş ülkeler başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Türkiye’yi neden bu imkandan mahrum bırakalım." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.