BAŞKANLARIN ÖNÜNÜ TIKAMAK DOĞRU DEĞİL

Yerel seçimler yapılalı beş aya yakın bir zaman oldu. Seçilen başkanlar adeta ekonomik kıskaç altındalar. Büyükşehir Belediyesinden tutun da tüm ilçe belediyeleri adeta perişan bir vaziyetteler. Eski başkanlar benden sonrası tufan diyerek belediyeleri perişan etmişler. İnsanda azıcık Allah korkusu olur, bu kadar borç batağının yanında bir de yüzlerce personel işe almış olmaları gerçekten vicdansızlığın daniskası değil de nedir? Bazı gazatacı bozuntularının ‘başkanlar enkaz edebiyatı yapmasın’ demeleri geçmişte ne kadar nemalandıklarının delili değil de nedir? Dört tane işyerimiz olmasına rağmen yıllardan beri Ötemizi berimizi yırtarak ay başında maaş ödemelerimizi ve diğer ödemeleri yaparken; ellerindeki gazeteleri satıp başkalarının yanında çalışanların altlarında lüks jeeplerle gezdiklerini gördükçe bu değirmenin suyunun nereden geldiğini anlamadığımızı sanmasınlar. Tüyü bitmemiş yetimin malı olan belediyelerin bütçelerinden bu lüks araçlara binen ahlak fukaralarına değil de onlara bu paraları verenlere kızmak lazım. Elbette basın desteklenmeli, elbette basının kendi başına dönüşmesi zor ama bunun da bir ölçüsü olmak zorunda. Üç aylık bir dönemde basına 4-5 milyon lira verenler ahirette bunun hesabını nasıl verecekler merak ediyorum.

 

Büyükşehir Belediyesinde ve Canik Belediyesi’nde yirminin üzerinde müfettiş var. Umarım yapılan yanlışları bulurlar da yapanların yanlarında kâr kalmaz. Ama aldığım bilgilere göre adamlar yaptıkları yanlışlara öyle kılıflar uydurmuşlar ki aklınız şaşar. Örneğin belediyelerin on lira eden arsalarını bir liraya satıp, satılan adam üzerinden gerçek değerinde tekrar satarak aradaki dokuz lirayı yandaş medyalarına beş yıllık bütçe yapmışlar. Şimdi o medyalarda çalışanlar da altlarında lüks jeeplerle dolaşmaktalar. Gelen müfettişler bu şeytanlıkları çözebilirseler adaletin önüne bunları koyup hesabı sorulur. Yok, çözemez iseler bu dünyada yaptıkları yanlarında kâr kalır ama Allah’ın fitil fitil burunlarından getireceğinden en ufak şüphem de yok. Zira bugüne kadar bu tür işleri yapıp da huzurlu olan Allah kulunu görmedim, siz gördüyseniz söyleyin.

 

Gelelim yeni başkanlarla ilgili konuya, bu konuda şunu açık ve net söylemek isterim ki yeni seçilen belediye başkanları hangi partili olursa olsunlar bu insanların önünü açmak zorundayız. Zira bu başkanlar seçildikleri ilçelere hizmet üretecekler, Rusya’ya değil. Önceki gün İlkadım Belediyesi MHP grup başkanvekili arkadaşın basına verdiği beyanatı gördüm ve bu açıklamayı yapan arkadaşa fevkalade kızdım. Neden kızdın derseniz, arkadaş diyor ki ‘‘eski İlkadım Belediyesi hizmet binasının benzinlik yapılmasına karşıyız, başkan alacakların peşine düşsün, benzinlik işinden vaz geçsin.’’ Bunu her kim söylerse yazıklar olsun der geçerim. Zira ben bu şehre geldiğim 1973 yılından beri Lise Caddesinin başında eski adıyla Shell olarak bilinen benzinlik var. Hatta oranın imar planı değiştiğinde ben de büyükşehirdeydim. Bazıları itiraz ettiyse de oraya sadece benzinlik ruhsatı verilmedi, adeta bomba niteliği taşıyan LPG ruhsatı da verildi. -Ben o kısma imza atmadım- 50 yıllık benzin istasyonunda en ufak bir yangın dahi çıkmadı. Ayrıca Ankara ve İstanbul’da şehrin göbeğinde benzinlikler var, bulvarda böyle bir istasyon olsa en ufak bir sorun olmaz. Sırf Necattin başkan kendi partilisi değil diye adamın önünü tıkamanın ne anlamı var anlamış değilim.

 

1989 yılında ANAP’ın yerel seçimlerde kaybetmesinin en önemli nedeni, seçim kampanyasında eli kolu bağlı belediye başkanları resimleri yapıp basın yayında reklam ederek iktidar partisinden olmayan başkanların ellerinin kollarının bağlı olacağı imajını vermeye çalışmaları sonucunda vatandaştan büyük bir tokat yemişlerdi. Bu toplum dayatmalara asla boyun eğmez. Siyasetçilere oy verir, seçer ama yaptıkları yanlışların bedelini de sandıkta ödetir. Bugün iktidarda olabilirsiniz veya iktidar ortağı da olabilirsiniz ama unutmayın ki toplum hizmetin önünü tıkayanları asla affetmez. Belediyeler maaş ödemede zorluk çekiyorlar. Bu maaşları kim alacak? Bu toplumda yaşayan daha önce Ak partili, MHP’li veya diğer partililerin işe koyduğu insanlar alacak. Siz o insanların maaş alabilmesi için bulunacak kaynağın önünü keserseniz bu toplum asla sizi affetmez.

 

Sözlerimin başında da söylediğim gibi yeni seçilen belediye başkanları hangi partili olursa olsunlar, bu insanların önünü tıkamaya çalışanları başta biz olmak üzere bu toplumun asla affetmeyeceğini unutmasınlar. Bizim dünya görüşümüz açık ve net bellidir ama bu minvalde seçilen başkanların önlerini tıkamaya çalışan kim olursa olsun karşısında olacağımızı ve konuyu buradan toplumla açıkça paylaşacağımızı da unutmasınlar. Bu toplumda yaşayan herkes eşittir, dünya görüşü ne olursa olsun topluma hizmet ettiği müddetçe doğru işlerinde yanlarında olacağımızdan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle yeni haftanın hepinize hayırlar getirmesini temenni ediyorum, Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR