Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Başkanların değişimi kaçınılmaz oldu

Her ne kadar siyasi olsam da, siyaset üzerine yazı yazmamayı prensip edinmiştim. Çünkü ben teknik bir insan olarak, teknik konularda insanları bilgilendirmek istiyordum. Bu köşede bunun için başladım; Esnaf ve Teknik konular. Esnafın sorunlarını dile getirip, çözüm merkezlerine iletmek ve çözüm aramak. Teknik konularda ise yenilikleri okurlara duyurmak, yaşamımızın bir parçası olan elektrik-elektronik konularını işlemek. Sabah çıktığımız evden büroya, dönüşte kapı ziliyle eve girip yatana kadar mahkum olduğumuz elektrik-elektronik, zaten başlı başına yazmaya yetiyordu.

Yerel basında sürekli arzu endam eden siyasileri gördükçe, sigortalarım - elektrikçiyim yaa..!- atıyor. Yapmayın arkadaşlar, çalışacağınız yerde kavga. Bir ihtar yetmedi,ikinci ihtarı almak için genel seçimlere kadar kavgaya devam mı (!)

Yerel seçimler bitti kavga bitmedi. Uykudamısınız? Hey..! Uyanalım arkadaşlar, atı alan Üsküdar" ı geçti, Kocaeli"ne vardı bile. Siz hala ata niye binemediğinizin kavgasını veriyorsunuz. Düğünde bitti,şapka düştü kelde gözüktü.

Hayret edilecek bir şey. Kimse kendine özeleştiri yapmadığı gibi eleştiriye kızıp karşılık vermeye çalışıyor. Oysa sonuç ortada seçim kaybedilmiş. Bu kaybedişin mutlak ama mutlak bir izahı olmalı. Hala kalkmış o şunu yaptı, bu bunu yaptı. El hak kendileri sütten pak, tertemiz(!)

Aklı başında bir siyasi irade çıkıp “Arkadaşlar, biz elimizde olan Atakum ve çoğu ilden büyük İlkadım ilçesini kaybettikse biz bu seçimlerin sonucunda, öyle yada böyle mağlubuz” dese iş bitecek.

OLGUN BİR HÜKÜMET ADAMINI SEVİNDİRMEK İSTERSENİZ TENKİT EDİNİZ.

BASİT BİR HÜKÜMET ADAMINI SEVİNDİRMEK İSTERSENİZ ÖVÜNÜZ.

mark twain

Ne zaman gazeteyi elinize alırsanız alın,suçlular baş köşede, kendini savunmakla iştigal ediyor. Yok öyle, üç kuruşa beş köfte devri bitti. Kim hak ettiyse cezasına katlanacak, hala ukalalık etmek, kimsenin haddine değil.

Böyle bir mağlubiyet yurtdışında – gelişmiş toplumlarda – yaşansa, o yöneticilerin; sabah gazeteyi açtığınız zaman, suçu başkasına yüklemeye çalışan demeçlerini değil, istifa haberlerini okurdunuz. Nerde bizimkiler? Mangalda kül bırakmıyorlar, üflemektende solukları kesilmiş..!

Bana göre kavganın nedeni, yerel seçimlerin bitimiyle başlayan seçim süreçleri. İl ve İlçe başkanlık seçimleri artık alevlendi. Bir tarafta yaralı aslan, öte tarafta görev almayı bekleyen güçlü aslan, işte kavga burda.

Yaralılara ELVADA..! Yolunuz açık olsun, verebildiğiniz kadar zararı verdiniz, bundan büyük zarar veremezdiniz. GÜLE, GÜLE..!

Her şey gönlünüzce olsun.

SEVGİLERİMLE.

21.04.2009

Nihat KAHVECİOĞLU

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR