Başkanlar Demokrasi Nöbetinde

Başkanlar Demokrasi Nöbetinde
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Samsun Cumhuriyet Meydanı’na giderek, halkla birlikte demokrasi nöbeti tuttu

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Türkiye’nin dört bir yanında başlatılan demokrasi nöbeti durmaksızın devam ediyor. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır da, Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran 7’den 77’ye yüzlerce Samsunluyla birlikte demokrasi nöbeti tuttu. Başkan Murzioğlu ve Çakır, Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan çadırda halkla iç içe olarak demokrasi nöbetine destek verdi. Samsun TSO Yönetim Kurulu ve meclis üyelerinin de bulunduğu meydanda konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu,  “Vatanını seven herkesi demokrasimize sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi. 

Murzioğlu: “Demokrasi ve meşru yönetimin yanındayız”

15 Temmuz tarihinde milli iradeye zarar verilmek istendiğini kaydeden Başkan Murzioğlu ancak, Türk milletinin meydanı darbecilere bırakmayarak demokrasiye sonuna kadar sahip çıktığını söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin kara bir leke olarak tarih sayfalarındaki yerini aldığını belirten Başkan Murzioğlu, “Yapılmaya çalışılanlar ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik bir harekettir. Bugün herkesin demokrasiye sahip çıkma günüdür. Samsun iş dünyası olarak bundan önce de ifade ettiğim gibi demokratik sistem dahilinde olmayan hiç bir yöntemin yanında değiliz. Ülkemizin, şu an için ihtiyaç duyduğu tek şey demokrasi, birlik ve beraberliktir. Ülkemize, insanlarımıza zarar veren hiç bir girişim asla kabul edilemez. Bu sebeple her zaman demokrasinin ve seçilmiş meşru yönetimin yanındayız. Bizler böyle dik durdukça, birlik ve beraberliğimizi korudukça bizi kimse bölemeyecek ve yıkamayacaktır. Şimdi dayanışma zamanı, şimdi birlik ve beraberlik zamanı” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.