BAŞKANIMIZI MİSAFİR ETTİK

Sayın Cumhurbaşkanımızı pazar günü Cumhuriyet Meydanında büyük bir kalabalıkla karşılayarak Samsuna hoş geldiniz selamı ile misafir ettik. 

Heyecan, coşku ve sevgi bir arada tezahür etti. Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ülkenin başkanı, cumhurun başkanı, devletin başkanıdır. Her ne kadar batı tipi bir başkanlık sistemine geçmemiş olsak da, ülkemize münhasıran yeni bir yönetim şekliyle Sayın Erdoğan ülkemizin başkanıdır. Sistem yeni olmasına rağmen çok da güzel yürümektedir. Elbette bu güzel yürüyüşte en büyük etki, sayın başkanımızın duruşu, idari kabiliyeti, iradi tasarrufları, net ve sert ve mertliğine aittir. Başkanımızın siyasi başarısını muarızları da kabul etmektedir.

On yedi yıl tek başına iktidarda kalmak ve her seçimde oy oranını yükseltmeli başararak, toplumun teveccühünü kazanmak belki de dünyada eşi görülmemiş bir örnektir. Kendisine zaman zaman maksadı aşan ve hak etmediği değerlendirmelerle yüklenenler olsa da, kanaatimizce onlar da Sayın Erdoğan’ın başarısını kabul etmekte, sadece siyasi aktör olmanın gereği olarak bir takım söylemler geliştirmektedirler.

Sayın Başkanımızın toplumla kurduğu bağ, doğal oluşu, sıcak temasta ikna etme gücü, vatandaşların ihtiyacını bilmesi; halkın içinden gelmesi nedeniyle başarıyla yürüttüğü bir tavırdır. Demokratik sistemlerde devleti idare eden siyasilerdir. Bürokrasi, siyasilerin emirlerini yerine getirmektedir. Siyasilerin devlet idaresine talip olup, hak etmeleri; toplumun kabulü ile olmaktadır. Bu da sandıklara yansıyan vatandaş görüşünün sonucu belirlenmektedir. Toplum, kendisinin derdine çare olmayan, kendisini anlamayan, daha da önemlisi kendisini tanımayan siyasi aktörlere geçit vermemektedir.

Hasbelkader devlet idaresine bir şekilde, toplumdan uzak kimseler sahip olmuşsa, bir sonraki seçimde her türlü olumsuzluğa rağmen vatandaş kendisini tanımayan siyasiye devlet idaresi görevini vermemekte, görevde ise onun elinden yetkiyi ve vekaleti almaktadır. Darbe ile devlet idaresini ele geçirip, devleti işgal edenlerden bile en kısa zamanda vatandaş/halk; kendi iradesiyle devletini kurtarmaktadır. Milletimiz gibi özgür yaşamış bir halk, en başarısız siyasetçiyi bile darbe mensuplarına kurban etmeyip, devletini kendi oylarıyla seçtiği siyasi aktörlere teslim etmiştir. Bunun örneklerini geçmiş ülke tarihimizde zaman zaman gördük ve okuduk. 

Samsun; siyasette de, ortalama gelirde de, demografik yapıda da, Türkiye ortalamasını yansıtmaktadır. Samsunundan yükselen ses, her zaman ülkenin sesine dönüşmüştür. Ya da ülke ortalaması Samsundan görülmüştür. Orta sağın kalesi olan Samsun, Karadeniz’in incisi ve başkentidir. Sayın Başkanımızı her zaman olduğu gibi Pazar günü de Samsunumuz bağrına basmış, büyük bir sevgi gösterisiyle teveccühünü ortaya koymuştur. Sayın Erdoğan elbette bir siyasetçi ve bir partinin genel başkanıdır. Ama aynı zamanda da ülkemizin seksen milyon insanının da Başkanı’dır. Her siyasi görüşten vatandaşın sayın Başkanı selamlamak üzere  Samsun Cumhuriyet meydanında bulunduğuna şahit olduk. “İman etmedikçe Cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız” Peygamberi mesajının tezahürünü gördük Pazar günü Samsun Cumhuriyet meydanında.

Soğuk havaya rağmen on binlerce Samsunlu’nun Başkanlarını dinlemek için günün erken saatlerinde miting meydanına gitmiş olmasının elbette bir anlamı vardır, bu da ancak sevgi ile tarif edilir.31 Mart seçimlerinin Samsun sonucu Cumhuriyet meydanından okunmuştur. Başta Ak Parti Samsun Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Sayın Mustafa Demir ve aynı partiden aday olan ilçe belediye başkanlarına şimdiden hayırlı olsun diyebiliriz. Cumhur ittifakı, bizim deyimimizle “Fıtrat İttifakı” birlik ve beraberliğini meydanda göstermiş, sandığa yansıtacağını da ilan etmiştir.

Milletvekillerinin bu başarıda katkısı büyüktür. Ama en büyük başarı da, sahaya hakim bulunan ve her eve girip, her eli sıkmış olan il ve ilçe teşkilatlarına aittir. Ana kademe, gençlik kolları ve özellikle de kadın kollarının çalışmaları toplumda ciddi karşılık bulmakta ve görmektedir. Bu başarıların esas sahibi, tartışmasız Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’dır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR