BAŞKAN TUTU MADDİ SIKINTILARI ANLATTI

BAŞKAN TUTU MADDİ SIKINTILARI ANLATTI
Samsunspor Başkanı Erkut Tutu ve yönetimi dün Nuri Asan Tesisleri'nde basın açıklaması yaparak Samsunspor'un PTT 1.Lig'in ikincisi yarısındaki başarılarını ve Kırmızı Beyazlı Kulübün maddi sıkıntılarının giderilmeye çalışıldığını vurguladı.

"GELDİĞİMİZ NOKTA GURUR VERİCİDİR"
Samsunspor'un maddi sıkıntıları olduğu dönemde Kırmızı Beyazlı Kulüp'te herkesin büyük bir mücadele örneği sergilediğini vurgulayan Başkan Tutu," Kulübümüzün geldiği nokta hepimize gurur verecek bir noktadır.Yönetime gelmeden önce sene başından beri muhtemelen bu takımın bu başarısının mimarı teknik kadro, futbolculara çalışanlara Yönetim Kurulu adına  teşekkür ediyorum. Gerçekten çok büyük bir mücadele örneği gösterdiler. Çalışanlarımız 5,6 ay para almadan evine ekmek götürmeden Samsunsporu en iyi şekilde temsil etmek için verdikleri mücadeleden  dolayı gerçekten hepsini alınlarından öpüyorum..Bu kulüpten ayrılalı yaklaşık 3 buçuk 4 yıl geçti. Samsunspor çok sıkıntılı bir süreçten geçti ve kulübümün dengesi bozuldu. Gerçekten iki ayda  geçmiştekinden çok farklı bir yönetim düzeni kurduk ve arkadaşlarımız çok ciddi görevler üslendiler.Biz bu kulübe girerken Samsunspor'un sorunlarını bilerek girdik " diye konuştu.

"SAMSUNSPOR'UN 1 TL'LİK GELİRİ YOKTU"
Samsunspor borcunun çok olduğu ve gelir kaynağının olmadığını belirten Başkan Erkut Tutu, "Samsunspor'un yönetime geldiğimiz gün yaklaşık 5 Milyon TL'ye kadar futbolcularımıza ve teknik kadromuza borcu vardı. Samsunspor bu kadar borcu olmasına rağmen 1 TL'lik geliri yoktu. Bunun yanında da devre arası geldiğinde Samsunspor'un 18 tane futbolcusu Samsunspor kulübünden alacaklarını alamadığından dolayı futbol federasyonuna şikayette bulunmuş. Bunların hepsini bilerek düşünerek bizde yönetime talip olmaya karar verdik" dedi.

"FUTBOLCULARA ÖDEME PLANI SUNDUK"
Samsunspor'da başkan olmadan önce çeşitli yerlerle görüştüğü belirten Başkan Tutu, "Samsunspor kulübüne talip olmadan önce haklı olarak bizi burada görmek isteyen insanların çağrılarına kulak verip çeşitli görüşmelerde bulunduk. Başta Sayın Bakanımız, Valimiz ve Eski İl Başkanımız ve iş adamlarımız bizi buraya geldiğimiz takdirde ellerinden gelen desteği vereceklerine söz verdiler.Bizde o çerçeve resmi görmeye ve tanımaya başladık. Bütün yabancı futbolcuların alacakları ile ilgili alacaklarına dair kendilerine ulaştırılması için bir yazı gönderdik. Yerli bütün futbolcu alacaklarına ve dosya borçlarına onlara da birer yazı gönderdik ve durumun mali yapısını belirttik, kendilerine borçları ödeyeceğimizi söyledik. Samsunspor kulübünün bir yapılanma içinde olduğunu belirttik. Bu borçları ödeyebilecek şartlar oluştuğu takdirde borçları ödeyeceğimiz söyledik. Samsunspor'dan alacağı olan futbolculara ödeme planı sunduk. Bizi yönetime geldikten sonra bize destek veren Sayın Bakanımıza,Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Futbolcularımı da başarılarından dolayı kutluyorum" ifadesinde bulundu. Serkan KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.