Başkan Tok’un sürpriz telefon görüşmesi

Başkan Tok’un sürpriz telefon görüşmesi
Samsun İlkadım İlçe Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ağabeyi Doğan Halisdemir ile telefonla görüntülü görüşme gerçekleştirdi

Samsun İlkadım İlçe Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ağabeyi Doğan Halisdemir ile telefonla yaptığı görüntülü görüşmede;  “15 Temmuz Darbe Teşebbüsü ’nün seyrini değiştirerek, bize bir vatan ve kutlanacak bayramlar bırakan Ömer Halisdemir ve 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhların şad olsun” diye konuştu.

Niğde’nin Bor İlçesi’ne bağlı  Çukurkuyu beldesinde Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in hatırasını yaşatmak adına açılan kültür merkezini ziyaret eden ağabeyi Doğan Halisdemir ile  İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,   Niğde’ye giden Samsunlu Gazeteci İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Samsun İl Temsilcisi Haydar Öztürk aracılığıyla telefonda görüştü.

TÜM TÜRKİYE’NİN MİNNET VE ŞÜKRAN BORCU VAR

Yapılan görüntülü görüşmede tüm Türkiye’nin Şehit Ömer  Halisdemir ve ailesine minnet ve şükran borcu olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Rahatsızlığı nedeniyle görüşemediği baba Hasan Hüseyin Halisdemir’e oğlu Doğan Halisdemir aracılığıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

TOK’U NİĞDE’YE DAVET ETTİ

Kendisini Niğde’ye davet eden Doğan Halisdemir’e teşekkür ederek en yakın zamanda geleceğinin sözünü veren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “15 Temmuz gecesinde ülkemize yapılan hain kalkışmayı Cumhurbaşkanımızın verdiği talimat ile aziz  milletimiz,  tanklara ve  tüfeklere göğsünü siper etti. Vatanını canından ve ailesinden önce tutarak,  aldığı emir doğrultusunda darbeci general Semih Terzi’yi alnından  vurarak öldürmesi tüm Türkiye’yi şereflendirdi. Bu olay darbenin gidişatını değiştirdi. Bizlere bir vatan ve kutlanacak bayramlar bırakan Ömer Halisdemir ve 15 Temmuz şehitleri olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhların şad olsun” dedi.

HATIRASI MÜZE’DE YAŞATILIYOR

Çukurkuyu Beldesi'nde 2 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulu Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi; Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’e ait bazı eşyaların, fotoğrafların, vatandaşların şehit Halisdemir için yazdığı yazı ve mektupların yer aldığı müze olarak hizmet veriyor.

Müzede Ömer Halisdemir'in çocukluk yılları, askerlik dönemleri kendi fotoğraflarıyla anlatılıyor. Ailesi tarafından verilen kıyafetleri ile bazı kişisel eşyaları da müzede sergileniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.