BAŞKAN TOK’TAN SİVAS ÇIKARMASI

BAŞKAN TOK’TAN SİVAS ÇIKARMASI
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Selçuklu mimarisi ile Baruthane Mahallesi Ihlamur Caddesi üzerinde yapılacak olan Camii ve Külliye Projesi için taş işçiliği ile öne çıkan Sivas’a tarihi Camii ve medreseleri gezdi

 

 

 

Selçukluların Camii, medrese ve Külliye gibi sayısız birçok eser bıraktığı Sivas’ta tarihi Cami, Külliye ve medreseleri inceleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 6.5 dönüm üzerine yapılan özelliği bakımından Türkiye’ye örnek olacak Camii ve Külliye Projesini Samsun’a kazandıracaklarını söyledi.  Tok, Sivas'ta bulunan ve en güzel taş işçiliğinin eserlerinden olan Şifaiye Medresesi ve Buruciye Medresesi'ndeki taş örneklerini yakından inceleyerek fikir alış verişinde bulundu.

“SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ”

Selçuklular döneminde kültürel hayatın canlılığı nedeniyle medreseler, camiler, türbeler; Osmanlıların son dönemlerinde ticari hayatın hareketliliğinden dolayı han, kervansaray, imaretler ve bayındırlık hizmetlerinin yoğunluğu ile dikkat çeken Sivas’ta tarihi Camii, Külliye ve medreselerde inceleme yapan Başkan Tok, “İlçemize kazandırdığımız ve Türkiye’ye örnek olacak olan Cami Külliye projemiz için taş işçiliği ile öne çıkan Sivas’ta tarihi Camii ve medreselerde incelemeler yaparak taş örneklerini inceledik. Projemizin başlanıcında söz verdiğimiz gibi tamamen Selçuklu Mimarisine uygun kesme taş ve ahşaptan inşa edeceğimiz Cami ve külliyemiz için ülkemizin dört bir tarafını gezerek incelemeler yapıyoruz. Sivas şehrimizde bulunan ve en güzel taş işçiliğinin eserlerinden olan Şifaiye Medresesi ve Buruciye Medresesi'ndeki taş örneklerini yakından inceleyerek fikir alışverişinde bulunduk. Ayrıca Selçukluların sayısız medrese, cami gibi eser bıraktığı Sivas’ta bir çok tarihi mekan gezerek tarihimizi tekrar hatırlama fırsatı bulduk” dedi.

Başkan Tok daha sonra Şifaiye Medresesi'nin içinde bulunan Selçuklu Hükümdarı İzzettin Keykavus'un türbesini ve İhramcızâde Hacı İsmail Hakkı Efendi’nin kabrini ziyaret etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.