Başkan Tok’tan ‘20 Ocak Mesajı’

Başkan Tok’tan ‘20 Ocak Mesajı’
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun'un en acı tarihi olan 20 Ocak 1989 kazasının 29. yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

20 Ocak 1989’da yaşanan o kara günün tüm Türkiye'yi yasa boğduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " 20 Ocak 1989'da Malatyaspor deplasmanına giderken Havza'da 5 kişinin ölümü ile sonuçlanan trafik kazası Türk sporuna kara bir tarih olarak geçmiştir.” dedi.

 

29 YIL ÖNCE KARA GÜN YAŞADIK

Tok, “Her yıl hüzünle karşıladığımız elim trafik kazasının sene-i  devriyesindeyiz. 29  yıl önce Malatyaspor ile oynayacağı karşılaşma için karayolu ile hareket eden Samsunspor kafilesi, sabah saat 09.30 sularında Samsun'un Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu otobüs uçuruma yuvarlanmış ve kırmızı-beyazlı ekibimiz üç oyuncusunu, teknik direktörünü ve şoförünü kaybetmişti. Kazada Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcularımızdan Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan olay yerinde, futbolcu Zoran Tomiç ise Yugoslavya'da 6 ay komada kaldıktan sonra vefat etmişti. Kazada hayatta kalan birçok oyuncu ve kafile üyesi de ciddi şekilde yaralanmış veya sakat kalmıştı. Kaza, Samsun şehrimiz başta olmak üzere tüm Türkiye'yi adeta yasa boğmuştu. Kazanın üzerinden tam 28 yıl geçti ama acısı hala dün gibi yüreğimizde. Samsunlular 7'den 70'e bu elim trafik kazası sonrası sokaklara döküldü. Futbolu damarlarına kadar işlemiş bu şehrin kalbi 20 Ocak'ta büyük yara aldı. Samsunspor 'un kara günü olarak bilinen bu tarih bizlere her yıl o acıyı tekrar yaşatıyor. Kaza sonrası hayatını kaybeden futbol adamlarımızı rahmet ve minnetle anıyor; böyle büyük acıların tekrar yaşanmaması için dua ediyoruz" diye konuştu.

 

SAMSUNSPOR KÖKLÜ BİR TARİHE SAHİP

29 yıl önce yaşanan bu acı olayın o zamanlarda nasıl tüm şehri tek vücut yaparak o günlerdeki destek ve birliği hatırlatan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsunspor’un bugün yaşadığı maddi sıkıntıların da yine aynı birlik ve beraberlik ruhuyla aşılabileceğine değindi.

 

SAMSUNSPOR ORTAK DEĞERİMİZ

Tok; “Şehrimizin ortak değeri Samsunspor büyük bir tarihe sahip. Büyük bir kazayla sadece Samsun’u değil tüm yurdu hüzne boğduğu günlerin yanı sıra başarıları ve adeta futbolcu fabrikası olarak adından bahsettirdiği günlerinde tekrar yaşanabileceğini biliyoruz. Son dönemde özellikle Samsun Valimiz Osman Kaymak’ın öncülük ettiği kampanya ile ilgili bundan önce olduğu bundan gibi birçok birliktelik örneğiyle özlediğimiz günlere yeniden ulaşacağımızdan hiç şüphem yok. diye  konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.