BAŞKAN TOK'A ÇANAKKALE HATIRALARI

BAŞKAN TOK'A ÇANAKKALE HATIRALARI
Çanakkale’den gelen hediyeler Başkan Tok’u duygulandırdı

İlkadım Haber

 

Erdoğan Tok

 

Çanakkale gezisi dönüşü Havza ve Köylerini Sevenler Derneği  Kadın Kolları Yönetiminin destansı mücadelenin izlerini taşıyan Çanakkale Mermisi ve Kuva-i Milliye Kalpağı hediyeleri Başkan Tok’u duygulandırdı.

Havza ve Köylerini Sevenler Derneği’nin kadın üyelerinin Çanakkale’den getirdiği anlamlı hediye Başkan Tok’a duygulu anlar yaşattı.

KUVA-İ MİLLİYE KALPAĞI VE ÇANAKKALE MERMİLERİ HEDİYESİ…

İki günlük Çanakkale-Bursa gezisine gönderilen Havza ve Köylerini Sevenler Derneği’nin kadın üyeleri Başkan Tok’a teşekkür ziyaret yaptı. Ziyarette Derneğin Kadın Kolları Başkanı Fatma Çiçek Sarıoğlu ile birlikte gelen kadın üyelerle  bir süre görüşen Başkan Tok’a bayanlar, Çanakkale muharebesi esnasında kullanılan mermileri ve Kuva-i Milliye kalpağını hediye etti. 

“ÇANAKKALE İNANCIN ZAFERİDİR.”

Hediyeler karşısında duygulanan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ 102 yıl önce vatan topraklarının özgürlüğü ve ülkenin bağımsızlığı için canlarını hiçe sayarak ölüme koşan ecdadımızın o destansı mücadelesinin gururunu, heyecanını bu hediyeleri görünce iliklerime kadar hissetim. Metrekareye  6 bin merminin düştüğü, mermilerin havada çarpışarak iç içe geçtiği mücadelenin ne çetin bir savaş olduğunu müşahede ediyoruz. O zorlu mücadelenin izlerini taşıyan ve aradaki güç farkını çok net bir biçimde ortaya koyan mermiler  bizler için büyük bir anlam ifade ediyor. O insan üstü mücadelenin kanıtı olan  bu mermiler, taraflar arasındaki güç boyutunun farkına bakarak ta ecdadımızın o mücadeleyi topla, tüfekle veya mermilerle değil, yürekten gelen Allah inancı ve vatan aşkıyla kazandığını anlayabiliyoruz. İşte Çanakkale, bu yüzden bir varoluş mücadelesidir. Geleceğimizi şekillendiren bir savaştır. Bu büyük destanı yazan aziz şehitlerimizi, Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.