BAŞKAN TOK ''TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLUYORUZ''

BAŞKAN TOK ''TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLUYORUZ''
İlkadım Belediyesi tarafından her gün farklı bir mahallede düzenlenen komşu iftarının son durağı Yaşardoğu mahallesi oldu. Komşuları aynı sofrada buluşturan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Komşu iftarları ile Türkiye'ye örnek olduklarını söyledi.

ESKİ RAMAZAN SOFRALARI

Belediye olarak her yıl düzenli olarak organize ettikleri komşu iftarlarının Türkiye'ye örnek olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Her akşam farklı bir mahallede gerçekleştirdiğimiz komşu iftrarlarının bir yenisini Yaşardoğu Mahallemizde yapıyoruz. Yaşardoğu mahallesi sakinleri adeta bu sofraya akın etmiş. Çocuklarını misafirlerini alan bu masalara koşmuş. İşte bu görüntüler amacımıza ulaştığımızı gösteriyor. Yediden yetmişe herkes aynı sofrada aynı ekmeği suyu paylaşıyor. Sohbet edip eskileri yaad ediyor. Geçen sene başlattığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz bu iftarlarımız adeta Türkiye'ye örnek oluyor. Birlik ve beraberliğin boy gösterdiği bu iftar, bizlere her gün yeniden güven ve güç veriyor.” dedi.

 

ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Başkan Tok,” Masalara baktığımızda her masada en az üç çocuk görüyorum. Çocuklarımızın yüzleri gülüyor. Bizler göreve geldiğimizde geleceğimiz olan çocuklarımız için gece gündüz çalışma sözü verdik. Ve geleceğimiz olan yavrularımız için yorulmadan usanmadan çalışıyoruz. Onların mutluluğu ve huzuru için her taşın altına elimizi koyuyoruz. Gerek eğitimleri gerek sosyal yaşantılarını düşünerek hizmet ve projelerimize imza atıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz İlkadım Belediyesi'nde pozitif ayrımcılığa sahitir. Bizleri Ramazan aynının bu güzel günlerinden yalnız bırakmayan başta gençlerimiz ve çocuklarımıza ardından ailelerine sonsuz teşekkür ediyorum. Allah böylesi güzel birlik ve beraberliğimizi daim etsin" diye konuştu.

 

VATANDAŞLARA  SOĞUK GÜL ŞERBETİ İKRAMI

Teravih namazı öncesi Yaşardoğu Hacı Hatun Camiinde Kuran Tilaveti ve Sohbet program icra edildi.  İkiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Emin Yıldırım’ın tek ses, tek nefes okudukları muhteşem Kur’an-ı Kerim Ziyafetinin ardından İstanbul Sultanahmet Camii Eski  Başvaizi Emrullah Hatipoğlu’nun eşsiz sohbeti gönüllere nakşetti.  İcra edilen sohbet ve Kur’an-ı Kerim ziyafetinin ardından teravih namazı kılındı. Teravih namazının ardından camii çıkışında vatandaşlara ücretsiz soğuk gül şerbeti dağıtıldı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.