BAŞKAN TOK ROMANLARLA BULUŞTU

BAŞKAN TOK ROMANLARLA BULUŞTU
Erdoğan Tok Samsun Karadeniz Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Kayacık ve yönetim kurulu üyelerinin daveti üzerine federasyon binasını ve 200 Evler Mahallesini ziyaret etti

Samsun Karadeniz Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu daveti üzerine 200 Evler Mahallesi'nde yaşayan Roman vatandaşlarla bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " İlle de Roman olsun projesi ile eğitim ve istihdam sorunlarını gidereceğiz." dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok Samsun Karadeniz Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Kayacık ve yönetim kurulu üyelerinin daveti üzerine federasyon binasını ve 200 Evler Mahallesini ziyaret etti. Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Başkan Tok  Roman vatandaşlar tarafından büyük bir coşku ile karşılandı. Vatandaşla yakından ilgilenen ve kendisi ile hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen Romanları kırmayan Başkan Tok  mahallelilere ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

200 Evler Mahallesi tarafından kurulan Mehteran Takımın seslendirdiği marşlara eşlik eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Mehter takımını tebrik ederek ekibin oldukça güçlü senkrona sahip olduğunu belirtti. Tok daha sonra 200 Evler Mehter Takımı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

HEPİMİZ BİRİZ

Roman vatandaşlarla birlikte birlik beraberlik mesajları veren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  "Bizim ülkemiz, bizim topraklarımız, bizim medeniyetimiz, kaynağını ve ilhamını sevgiden alır, hoşgörüden alır. Bu topraklarda hoş görülmeyen yegane şey, hoşgörüsüzlüktür.  İnsanlar Romanlarımıza farklı farklı isimler söylüyor. Her ne derlerse desinler, hangi ismi hangi sıfatı kullanırlarsa kullansınlar, sizler Rom'sunuz, yani insansınız, yani cansınız. Sizler benim Roman kardeşlerimsiniz. Her birinizi tek tek selamlıyor, bağrıma basıyor, muhabbetle kucaklıyorum. Değil mi ki hepimiz can taşıyoruz, değil mi ki hepimiz bu can kafesinde ruh taşıyoruz, sıfatlar ne olursa olsun, isimlerimiz her ne olursa olsun, renklerimiz, dinlerimiz, inançlarımız her ne olursa olsun, bizler hep birlikte, yaratılmışların, mahlukatın en şereflisiyiz. İşte onun için Yunus'un söylediği gibi; yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. İşte bu sebeple insan olmamızın gereği olarak Roman vatandaşlarımıza en büyük değeri AK Parti iktidarı vermiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vermiştir. Ben de Cumhurbaşkanımızın çizdiği yoldan, o hedeften yürüyen bir kardeşiniz olarak Roman açılımının yıldönümünde Samsun Karadeniz Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu'nun daveti üzerine sizlerle buluştuk. Bu programları hemen hemen haftanın 3 günü gerçekleştiriyoruz. Dernekleri vakıfları sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyor bir araya geliyoruz. Bugün bizleri kendi mahallelerinde ağırlayan 200 Evler Mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. Rabbim neşenizi huzurunu hiç zaman bozmasın inşallah" dedi.

 

"İLLEDE ROMAN OLSUN"

İlkadım Belediyesi olarak hazırlanan " İlle de Roman Olsun " istihdam projesi ile Roman vatandaşlara büyük katkı sağlayacaklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İlkadım Belediyesi olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile birlikte Roman vatandaşlarımız için büyük bir projeye imza atıyoruz. "İllede Roman Olsun"  adı altında 160.000 €  değerinde ki projemizde Roman vatandaşlarımızın eğitimi ve hemen peşine istihdamını sağlayacağız. Projemiz tamamen hazır, bakanlığımıza sunuldu ve cevabını bekliyoruz."İllede Roman Olsun" projemiz sayesinde eğitimlerine devam etme ve iş bulma sıkıntısı çeken roman vatandaşlarımızın bu sorunlarını da gidermiş olacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.