Başkan Tok, Çocuklarla birlikte fidan dikti.

Başkan Tok, Çocuklarla birlikte fidan dikti.
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle ilköğretim okulu öğrencileri ile birlikte okul bahçesinde fidan dikti. Başkan Tok, "Ormanlar akciğerimizdir" dedi.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle İlkadım Belediyesi, İlkadım İlçesi Kışla Yaşardoğu İlköğretim Okulunda öğrenciler ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi. Okul bahçesinde gerçekleşen fidan dikimi etkinliğinde bahçeye ve okul çevresinde 100 adet çam fidanı dikildi. Düzenlenen fidan dikim etkinliğine İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yanı sıra İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, çok sayıda öğrenci ve TEMA Vakfı yetkilileri katıldı. Etkinlik için  Kışla Yaşardoğu İlköğretim Okuluna gelen Başkan Tok'a minik öğrenciler sevgi gösterisinde bulundu. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Tok daha sonra miniklerle fidan dikti.

 

Ağaçların, ormanların insan hayatının her noktasında var olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Kışla Yaşardoğu İlköğretim okulunda miniklerimiz ile birlikte çok güzel bir etkinlikte bir aradayız. Ormanlarımız bizim için çok önemli. Ormanlarımız bizim akciğerimiz. Hayatımızda kullandığımız kalemlerimizde defterlerimize, masalarımızda sıralarımıza herşey ağaçlardan üretiliyor. Bu noktada ağaçlarımıza daha çok önem vererek sahip çıkmamız gerekiyor. Tedbirsiz davranılmaması gerekiyor. Ormanlık piknik alanlarında unutulan küçük bir köz bile binlerce hektar ormanlarımızın yok olmasına sebep oluyor. Her yıl yeni yeni fidanlar dikerek geleceğe büyük bir yatırım yapmamız gerekiyor. Öğrencilerimizin bu konularda ki bilgilere yeteri kadar sahip olması gerektiğini düşünüyoruz. Fidanlar toprakla buluşunca nefes alırlar büyürler çiçek açarlar meyve veririler. Nasıl insan nefes almadan, balıklar su olmadan yaşayamazsa fidanlarda toprak ve su olmadan yaşayamaz. Fidanlarımızı, ağaçlarımızı koruyalım, sularını eksik etmeyelim sahip çıkalım” diye konuştu.

 

Ağaçların hayırlı bir evlat gibi olduğunu ve ilgi ile yetiştirildiğinde meyvelerini verdiğini söyleyen İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, “Toplumumuz için çocuklarımız gençlerimiz ne kadar önemliyse ülkemizin toprakları için fidanlar o kadar önemlidir. Bugün rahat bir nefes alıyorsak, uçuşan kelebekler böcekler görebiliyorsak bunların olmazsa olmazı ağaçtır. Ağaç hayırlı evlat gibidir. Eğer yetiştirip ilgi gösterirseniz o ağaçta size ilgi gösterir size meyvelerini verir. Çocuklarımız toplumun geleceğisiniz, fidanısınız. Miniklerimizin bu konuda bilgili olması geleceğimizi garantiye aldığımız noktasında büyük bir imzadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum