Başkan Togar'dan Kandil Mesajı

Başkan Togar'dan Kandil Mesajı
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Miraç Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı

Başkan Togar yayımladığı mesajında kandiller manevi huzur ve birliktelik duygularının tüm alemleri derinden sardığı mukaddes gecelerdir’ dedi.

Miraç kandili gibi diğer mübarek gün ve gecelerin manevi duyguların yoğunlaştığı, birlik ve beraberliğin, sevgi ve kardeşliğin pekiştiği, küskünlerin barıştığı, yardımlaşma ve dayanışmanın doruğa çıktığı müstesna zaman dilimleri olduğunu ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar " Miraç,  Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet (s.a.v)’in bütün insanlığı temsilen Cenab-i Hakkın yüksek huzuruna kabulüdür. Bir yükseliştir. İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin gerçekleştirdiği mukaddes ve manevi yolculuktur. Bütün dünyevi duygulardan, beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa en yüce mertebeye terakki ediştir. Peygamber’imizin şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir terakki ufkudur. Bu mübarek günde dargınlıkları, küskünlükleri,  ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atarak nefsin kötü arzularından kurtulalım. Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizlenelim.     

Miracın özünde olan, her türlü kötülükten arınma, insanlığın faydasına değerler üretme, özveri, paylaşım, mesuliyet, ilahi emirlere teslimiyet gösterme ve yüce mertebelere ulaşmak gibi ulvi duygu ve düşüncelerle tüm İslam Aleminin mübarek Miraç Kandilini kutluyor, bu mümtaz gecenin insanlığa barış, huzur, kardeşlik ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.