BAŞKAN TOĞAR'DAN BAYRAM KUTLAMASI

BAŞKAN TOĞAR'DAN BAYRAM KUTLAMASI
Başkan Togar’ın Kurban Bayramı kutlama mesajı

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar Kurban Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Togar yayımladığı Kurban Bayramı kutlama mesajında, ‘‘Bayramlar; insanlar arasında karşılıklı sevgi, saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturan, kardeşçe kucaklaştıran, birlik ve beraberliği kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin en güzel şekilde sergilendiği, Millet olma bilincinin güçlendiği maneviyat yüklü çok özel mukaddes günlerdir’’ dedi.

Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duyguları ile Allah’ın rahmet ve bereketinin tüm İslam dünyasının üzerimizde hissettiği mukaddes Kurban Bayramına bir kez daha ulaşmanın buruk sevincini yaşadıklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘Bayramları özel ve güzel yapan özelliklerden biri de büyüklerin ziyaret edildiği, fakirlerin, yetimlerin, kimsesizlerin hatırlandığı zaman dilimleri olmasıdır. Bu bayramda da inşallah kurbanımızı kesip muhtaçlarla paylaşımlarımızı yaptıktan sonra yine büyüklerimizi ziyaret ederek hayır dualarını alacağız. Küskünlüklerin sona erdiği, dargınların barıştığı, sevgi, saygı, barış, kardeşlik, paylaşım gibi ulvi duyguların en yoğun şekilde yaşandığı dini bayramlar aynı zamanda aile bireylerini bir araya getiren, buluşturan çok önemli manevi zamanlardır. Bu günlerde büyüklerimizin hayır dualarını almamız bayramlarını kutlamamız, küçüklerimizi sevindirmemiz, ihtiyaç sahipleri ve kimsesizleri unutmamamız bizim en büyük görevimiz olmalıdır. 

Tekkeköy’de Bayramlaşma her bayram olduğu gibi yine ilçe meydanında yapılacak

 

Başkan Togar ‘Bayramlarda paylaşmak bayramların en önemli özelliklerinden biridir. Kesilen kurbanlarımızın paylaşılması muhtaçlara ulaştırılmasını da unutmamalıyız. Kurban etlerimizi paylaştıkça ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıkça kurban bayramımız daha da anlamlı ve güzel yaşanacaktır. Millet olarak zor zamanlar geçirdiğimiz şu günlerde, her zamankinden daha çok birbirimize kenetlenmeliyiz. Toplum olarak birlik ve beraberliğe kardeşliğimizin pekişmesine büyük bir fırsat olan bayramın manevi havası tüm insanlığı hiç kuşkusuz derinden saracaktır. Hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamının toplumun tüm kesimlerinde oluşmasının sorunlarımızın çözümünde etkili olacağını unutmamalıyız. Ülkemizde yaşanan bu zor günlerin üstesinden yine hep birlikte Millet olarak geleceğiz. Bunu 15 Temmuzda tüm dünyaya gösterdik. Buruk olarak geçireceğimiz bu bayramda özellikle şehitlerimizi, gazilerimizi ve ailelerini asla unutmayalım. Onlar artık hepimizin ailesi çocuğu, annesi ve kardeşi.  Vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, bayramı buruk karşılayan kederli şehit ailelerimize de sabrı cemil niyaz ediyorum. Bayramın birlik ve beraberliğimizi daim kılması ve ülkemize huzur getirmesi dileğiyle Kurban Bayramımızın ülkemize ve tüm insanlığa barış, kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Bayramlaşmamız her bayram olduğu gibi bu bayramda da Tekkeköy meydanında açık alanda bayramın ikinci günü 13’de yapılacaktır. Halkımızla buluşup bir araya gelip kucaklaşacağımız protokol havasından uzak açık alanda ilçe meydanımızda yapacağımız bayramlaşmamıza tüm vatandaşlarımızı bekliyorum’ dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.