Başkan Togar çat kapı iftarlara devam ediyor

Başkan Togar çat kapı iftarlara devam ediyor
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar çat kapı iftarlarına Kirazlık mahallesindeki Hatice Araz’ın evine misafir olarak devam etti.

Başkan Togar eşi Yasemin Togar’la birlikte çat kapı gittikleri evde üç torunu ve bir çocuğu ile yalnız yaşayan Hatice Ayaz’ın mütevazi sofrasına konuk oldu. Başkan Togar ve eşi Yasemin Togar’ı karşısında gören Hatice Araz şaşkınlığını gizleyemedi. Hatice Ayaz ‘bir çocuğum ve üç torunum ile bu evde yalnız yaşıyorum. Karşımda Başkanı görünce gözlerime inanamadım. Hiçbir zaman başkanın gelip soframıza konuk olacağına hayal bile edemezdim. Allah razı olsun hem soframıza konuk oldular hem de beni ve torunlarımı sevindirdiler’ dedi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ‘Ramazan ayı öncesindeki misafirliklerimize Ramazan ayının gelmesi ile çat kapı iftar yemekleri ile devam ediyoruz. Biz sürekli toplu iftar yemekleri vermektense ailelerimizin evine konuk olarak onların aşını, ekmeğini paylaşmayı ve mübarek ramazanayının manevi havasını aile sıcaklığı ile yaşatmayı tercih ettik. Böylelikle toplu iftarların aksine hep aynı kişilerle buluşmaktansa ulaşamadığımız ailelerin sofralarına konuk olduk.  Her gittiğimiz evde farklı bireylerle, ailelerle tanışıyoruz. Biz büyük bir aileyiz. İlçemizdeki tüm vatandaşlarımızla rahmet ayının büyüsüyle bütünleşmeli ve birlikte paylaşımlarda bulunmalıyız.  Bu akşamda iftarda Hatice teyzemizin evine konuk olduk. Ramazan ayı birlik beraberliğin, paylaşmanın ve manevi duyguların en güzel şekilde sergilendiği on bir ayın sultanıdır. Bizde ramazan ayının maneviyatına uygun hareket etmeye çalışıyoruz. İlçemizin çeşitli mahallelerine çat kapı misafir olarak onlarla aynı sofrayı paylaşıyoruz. Hatice teyzem üç torunu ve bir oğlu ile yalnız yaşamasına rağmen bizleri çok güzel bir şekilde ağırladı. Artık ben Hatice teyzemizin manevi oğlu sayılırım. Eşimde çocukların manevi annesi sayılır. Hatice anamı sık sık ziyaret edip halini hatırını sormak bizim boynumuzun borcu oldu. Hatice teyzeme misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ederim’dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.