BAŞKAN SÜSLÜ VEKİL ADAYI OLMAYACAK

BAŞKAN SÜSLÜ VEKİL ADAYI OLMAYACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ani verdiği baskın seçim açıklamasının ardından iki ay gibi kısa bir süreye sıkıştırılan ve 24 Haziranda yapılacak olan Başkanlık ve Milletvekili seçimleri için adeta zamanla yarışılıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in halka vermiş olduğu Cumhurbaşkanı olma sözünden sonra 16 yıllık iktidarlıkları boyunca karşılarında ilk defa bu denli sürekli güçlenen bir rakip bulmaları iktidar partinin baskın seçim kararı almasına neden oldu.

4 – 9 MAYIS ARASI 100 BİN İMZA TOPLANACAK

CHP’den geçen On Beş vekilin ardından Yirmi vekile ulaşarak mecliste gurup kurarak yapılan tüm engellemelere rağmen milletvekili seçimlerine hak kazanan İYİ Parti, Yüz bin imza ile Cumhurbaşkanı olma sözünden vazgeçmeyerek Cumhurbaşkanı adayı olacak. Genel Başkan Akşener için imza verecek olan vatandaşların 4 Mayıs ile 9 Mayıs arasında ilçe seçim kuruluna kimlikleri ile giderek imza atması beklenecek. İyi Parti Samsun il Başkanlığı’nda seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için bürokraside adeta istifa telaşı yaşandı. Kurulduğu günden bu yana Genel Başkan Meral Akşener ve Partisi adından çokça bahsedilen ve iktidar tarafından kendisini koltuğundan edecek rakip olarak görülen İYİ Parti şimdi de Milletvekili aday adayları ile güçlü bir ses olarak seçimlerde sahaya çıkıyor.

BAŞKAN SÜSLÜ VEKİL ADAYI OLMAYACAK

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü’nün adı Milletvekilliği için çok sık konuşulsa da Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte yapmış olduğu toplantıda aday olmayacağını ve bu konuda kendisini destekleyerek milletvekili olmasını isteyen ve buna layık gören herkese teşekkür ettiğini ifade etti. Süslü,  “Büyük emekler ile sıfırdan kurmuş olduğum bu teşkilatın başındayım, milletvekili adayı olmayacağım” sözleriyle iddialara son noktayı koydu.

İYİ PARTİ’NİN İLK ADAY ADAYLARI

Samsun İYİ Parti İl Yönetim Kurulu üyelerinden Milletvekilliği aday adayı olacağını belirten Birsen Öztürk (Üst düzey yönetici), Dr. Köksal Tilki (Ortapedi Uzm.)  Dr. Mustafa Çağlar (Üroloji uzm.), Av.Hakan Kiper,  İbrahim Ustaosman (İnşaat Mühendisi), Saydam Bayram (Jeofizik Mühendisi),  Dt. Oya Kademoğlu (Diş Hekimi), Çağlayan Deniz (Reklam Ajansı) görevlerinden ayrılarak istifa etti.

ADAY ADAYI KADROSUNA İSİM YAĞIYOR

Yönetim kurulu haricinde aday adayı olduğunu beyan eden ilk isimler arasında Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde Şube Müdürü Akın Üner (Elk. Elkt. Müh.)ve İlkadım İYİ Parti İlçe Başkanı Av.Ayşe Ayan’ın yanı sıra, oldukça güçlü bir kadro ile İYİ Parti Samsun Milletvekilli Aday adayı olarak telaffuz edilen isimler arasında Biltekin Özdemir (Eski Milletvekili), İbrahim Özyer (İYİ Parti Gnl. Mkz. Kur. Üyesi – Muhasebe ve Mali Müşavir), Nazım Yüksel (Tarım Kredi Koop. Eski Gnl. Md.), Ufuk Saral (İkizpınar Eski Bld. Bşk.), Dursun Ali Ayan ( MEB Müfettişi), Furkan Eren Özdemir (Grafiker), Selahattin Taşkın (Mimar), Sinan Sakallı (Sanat Tarihcisi), Neriman Sağlam (İş Kadını), Nurhan Ünal (Sigorta Eksperi)aday adaylığı konusunda başvuruda bulunan isimler arasında yer alıyor.  İYİ Parti Samsun Milletvekili aday adayı olarak başvuru yapmak isteyenler başvuru süresinin başlaması ile parti yetkilileriyle görüşerek bilgi almaya ve başvuru yapmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.