BAŞKAN ÖRS: 2018 YILINDA YAPTIĞI FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI

BAŞKAN ÖRS: 2018 YILINDA YAPTIĞI FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI
Türk Kızılay'ı Canik Şube Başkanlığı, 2010’nun Kasım ayında kurulan ve 2013 Yılında yapılan 2’inci kongrede başkan olarak i seçilen Hatice Örs ve ekibi ile birlikte 2016 yılında da yapılan 3’üncü kongre sonucunda yeniden güven tazeledi.

Önümüzdeki Şubat ayında yapılacak olan 4’üncü kongre hazırlıklarına başlayan Türk Kızılay'ı Canik Şubesi Yönetim Kurlu Başkanı Hatice Örs, ”Canik Belediyesi tarafından tahsis edilen derneğimizde hizmet vermekteyiz” dedi.

img_5491.jpg

‘İLÇEMİZDE ÇALMADIĞIMIZ KAPI KALMADI’

Türk Kızılay'ı 7/24 saat görevinin başında olduğunu hatırlatan Başkan Örs, ”İhtiyaç sahiplerine gıda giysi ayakkabı talepleri karşılanırken, birçok öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı. Ortaokul ve Lise’nin yanı sıra Üniversite eğitimi gören bilhassa kız öğrencilere eğitim burslarını karşılamak şartıyla yalnız bırakmıyoruz. Ayrıca yaşlıların, hastaların hasta yatağı ile bezi ihtiyacı varsa temin edilmektedir. Tekerlekli sandalye gibi ihtiyaçları Genel Merkez tarafından gönderilen tekerlekli sandalyeler tutanak karşılığında teslim edilmekte olup,  2018 yılında sağ bacağı olmayan bir vatandaşa protez ayak verildi 6 yaşında medikal ayakkabısı olmadığı için yürüyemeyen bir öğrenciye Türk Kızılay gönüllüleri tarafından ayakkabı yaptırılarak eğitimine devam etmesi sağladık ”diye konuştu. 

img_5485.jpg

‘BÜYÜK BAŞARILARIN ALTINA İMZA ATTIK’ 

Cezaevinde yatan mahkumlara birlikte kadın mahkumlarında ihtiyaçlarının karşıladığını vurgulayan Başkan Örs.” Mahkum Annelerinin yanında kalan çocuklarda unutmadık. Belli zamanlar dahinde müzikli programlar yaparak, hükümlülerimize moral verildik.  Havalar soğuk olduğunda sokak hayvanlarına yiyecek tahmin ettik.  Yazında su bulamayacakları için su kaplarını belirli noktalara bırakarak görevimizi yerine getirdik. Iraklı, Suriyeli, Afgan, Ahıskalı ve Türkmen ailelerinin yanında olduk.  Çocuklarının eğitim görmeleri için ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hareket ettik. Özel eğitim sınıflarına teşrifatını yaparak teslim ettik. Ortak projeler hazırlanarak uygulamaya başlamıştır. Yapılan projelerde çocukların okula gitmeleri sağlanırken devam edenlerinde ödüllendirdik. Başarılı öğrencilerin yanında olarak 150 yıllık mazisi olan Türk Kızılay’ın misyonunu ilçemizde gerçekleştirdik ”dedi.

img_5490.jpg

‘TÜRK KIZILAY’I OLARAK BÜYÜK BİR AİLEYİZ’

Suriye deki kampa giden ilk kadın Şube başkanı olarak Türk Kızılay'ını temsil etmenin gururunu yaşadıklarının altını çizen Başkan Örs, ”Türk Kızılay’ı Orta Karadeniz Kan Merkezinin kan alımlarına Şubemizin Kadın kolları çadır kurarak bazlama yaparak destek verirken, Yavuz Selim Mahallesi Mehteran ekibi güne damgasını vurdu. Türk Kızılay’ı Canik Şube Bakanlığı 134 üyesi 1500 gönüllü üyesi, Kadın ve Gençlik kolları ile birlikte çalınmalarımızı 2018 de sürdürdük. Aynı zamanda Canik İMKB Lisesi Okul aile birliği Başkanı olamam bir ayrıcalık yarattı. Genel Merkezimizden aldığımız gücü 2019 yılında hız kesmeden ekibimizle birlikte projelerimize devam edeceğiz. Şubat ayında 4’üncü kongremizi gerçekleştireceğiz. Ekibimizle ile devam edeceğiz ”şeklinde konuştu. 

img_5487.jpg

‘SEVENLERİMİZ HER ZAMAM YANIMIZDA OLDU'

Emrullah efendi Ortaokulunda Özel eğitim sınıfı yapaklarını söyleyen Başkan Örs,” Aynı okulda devam eden tasarı teknoloji sınıfımız bitirilecektir.2019 da yılında da kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz. Biz sosyal aktivitelerimizi sürdürürken, Canik İMKB Lisesi Okul Aile Birliği Başkanlığı ile çalışmalarımızı taçlandırıyoruz. 2018 yılında İlimizin birçok ilçesinde şubemiz olmadığı için oralara hizmetlerimizi Samsun il başkanlığının izni ile gerçekleştirdik. 2019 yılında çalışmalarımız harici görev verildiği süreçte Canik İlçesi Okullarında 54 Mahallesinde gerçekleştirecektir. 2018 Yılında desteklerini esirgemeyen Onursal Başkanımız Canik Belediye Başkanı Osman Gence ve Canik Belediyesine, İlçe Milli Eğitime ve eğitim camiasına Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gence ve Canik Muhtarlarına, Gençlik Kollarımıza, Kadın Kollarımıza ve Türk Kızılay Gönüllülerine bizim sesimiz olan Basın sözcümüz Köksal Önere teşekkür ederim “dedi.

HABER VE FOTOĞFAF Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.