Başkan Kul, Hacı adaylarını uğurladı

Başkan Kul, Hacı adaylarını uğurladı
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Hac vazifesini yerine getirecek olan hacı adaylarının duasına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla, Terme İlçe Müftülüğü kutsal toraklara gidecek hacı kafilesi için Müftülük binası önünde tören düzenledi. Kuran-ı Kerim ile tilaveti ile başlayan programa Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Belediye Başkan yardımcısı Sezai Uzun, ilçe müftüsü Recep Apaydın, ilçenin kamu ve sivil toplum temsilcileri, din görevlileri, hacı adayları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kutsal topraklarda zamanı ve mekanların en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Terme İlçe Müftüsü Recep Apaydın, “Her günü değil her saati ve her anı çok iyi değerlendirin. Bugün 87 hacı adayımızı kutsal topraklara uğurluyoruz. Sayıları kaç olursa olsun hacca giden vatandaşlarımız ilçemizi temsilen yolculuğa çıkıyorlar. Bundan dolayı onlara dua ediyoruz. Sağlık ve huzur ile gidip gelmelerini diliyoruz.” dedi.

Hacı adaylarının Allah´ın misafirliğine gittiğini söyleyen Başkan Kul, “Hacı adaylarımız sizlere gideceğiniz Mekke ve Medine’de bu mübarek mekanlarda sağlıklı ve sıhhatli bir hac dönemi diliyorum. Bu kutsal yolculuktan sağlıklı ve huzurlu bir şekilde dönmenizi, sevdiklerinize kavuşmanızı ve yapacağınız Hac ibadetinin şimdiden makbul olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Rabbim genç yaşımda annemle beraber hacı olmayı bana da nasip etmişti. Dualarınız insanlığın huzuru ve barışı için olsun. Hac ibadetini yaparken sizlere kolaylıklar diliyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KUL’DAN HEDİYE
Uğurlama töreninde hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları ve zaman zaman göz yaşlarını tutamadıkları görüldü. Program sonunda Başkan Kul hacı adaylarına Kuran-ı Kerim ve çeşitli hediyeler takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.