Başkan Köktaş: Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyoruz

Başkan Köktaş: Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyoruz
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Türk milletinin duygularını, milli ve manevi değerlerini, acılarını, kederlerini sorunlarını yüreğinde hisseden ve bunları şiirlerinde en güzel şekilde ifade eden Mehmet Akif Ersoy'u ölümünün 77. yılında saygıyla a



Canik Kültür Merkezi'nde, AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları tarafından organize edilen Oyuncu Ahmet Yenilmez tarafından sahnelenen tiyatro gösterisi Safahat büyük bir katılım ile ilgiyle izlendi.
Uğur Uzunok'un yazıp Hilali Hasanov'un yönettiği, Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez'in, Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitlerin yer aldığı 'Safahat' Mehmet Akif Dönüyor, Ya Siz, Neredesiniz? adlı tek kişilik oyunu sergilediği tiyatro oyunu büyük bir ilgiyle izlenirken duygulu anlar yaşandı.
Gösteride Akif'in edebî kimliği, örnek kişiliği ve ahlâkî değerlere bağlılığı vurgulandı. Tek perdelik oyunda, Mehmet Akif Ersoy'u canlandıran ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez oyun bitimiyle birlikte uzun süre ayakta alkışlandı.

Düzenlenen programın anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 77. Yılında saygıyla anıyoruz. Onu yaşamak ve tanımak; bu ülkenin kurtuluş mücadelesini ve kuruluş hikayesini anlamaktır. Gençlik Kolları olarak bu etkinliği düzenledik, katılan ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Türk edebiyat ve düşünce tarihinin en önemli şahsiyetlerinden biri olduğunu dile getiren AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş oyun sonrası bir konuşma yaptı. Başkan Köktaş, "İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Türk edebiyat ve düşünce tarihinin en önemli şahsiyetlerinden biridir. Mehmet Akif Ersoy'u ölümünün 77. yılında saygıyla minnetle anıyoruz.
Mehmet Akif Ersoy, Türk milletinin duygularını, milli ve manevi değerlerini, acılarını, kederlerini, sorunlarını yüreğinde hissedip, bunları şiirlerinde en güzel şekilde ifade etmiştir.
Ersoy'un kaleme aldığı ve Türk milletine armağan ettiği İstiklal Marşımız, şüphesiz bunun en güzel örneklerinden biridir.
Bağımsızlığımızın ve birliğimizin en önemli sembollerinden olan İstiklal Marşı, milletimizin özünü hür yaşama kararlılığını ve yüceliğini ortaya koyan anıtlaşmış bir eserdir. İstiklal Marşı, coşku ve duygu seli yaratan mısralarıyla, taşıdığı yüksek manayla Türk milletine mal olmuştur.
Akif, İstiklal Marşı'yla ezelden beri hür yaşamış milletimizin sesi ve dili olmuştur.
Türk milleti, Ersoy'u unutmayıp daima sevgi ve saygıyla yad edeceğini ifade etmek istiyorum.
Bu anlamda eserlerine sahip çıkan, Ersoy'u her zaman örnek alan, sevgi ve saygıyla yad eden Gençlik Kollarımıza da düzenlemiş oldukları etkinlikten dolayı teşekkür ederken, Üstadı çok büyük bir ustalıkla canlandıran usta sanatçı Ahmet Yenilmez beyi de bu güzel tiyatro oyunu için kutluyorum.

Sözlerime üstadın 'Birlik Şiiri' ile son veriyorum.

"Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz.
Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz;

Şu karşımızdaki mahşer kudursa, çıldırsa,
Denizler ordu, bulutlar donanma yağdırsa,

Bu altımızdaki yerden bütün yanardağlar
Taşıp da kaplasa âfakı bir kızıl sarsar,

Değil mi cephemizin sinesinde iman bir;
Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir;

Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz,
Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!"

Gösteri sonunda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından gençlere hediye edilen Mehmet Akif Ersoy'un unutulmaz eseri 'Safahat' izleyicilere dağıtıldı. Salondakiler hep bir ağızdan bu anlamlı hediye için "Teşekkürler Suat Abi" dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.