Başkan Diril, güven tazeledi

Başkan Diril, güven tazeledi
Türkiye Muharip Gazileri Derneği Samsun Şube Başkanlığına Ahmet Diril yeniden seçildi.


Diril, Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlenen Türkiye Muharip Gazileri Derneği Samsun Şube Başkanlı 16. Olağan Genel Kurul'da güven tazeledi.

Burada bir konuşma yapan Diril, şehit, malul ve muharip gibi ulvi değerleri temsil etmenin şereflerin en yücesi olduğunu vurguladı.

Muharip gazilere zaman zaman haksız yakıştırmalar yapıldığını dile getiren Diril, şöyle konuştu:

"Toplum içerisinde sizin nerenizde yara var? Siz gazi misiniz? gibi hoş olmayan davranışlar yapılmakta ve gazilerimiz hiç hak etmedikleri bir tavırla karşı karşıya kalmaktadır. Taarruz esnasında birliğinizin tamamı şehit veya malul olsaydı o zaman savaşı siz değil düşmanınız kazanırdı. Bu nedenle şehitlik, malullük ve muhariplik etle tırnak gibi algılanarak bir bütünün ortak parçaları olarak düşünülmelidir."

Genel Kurul'da 91 yaşındaki Kore gazisi Yakup Kemaloğlu'na Kore Deniz Kurbay Albay Savunma Ateşesi Jaesıc Park tarafından madalya takıldı.

Ahmet Diril'in başkanlığındaki yönetim kurulunda Mustafa Uluışık, Sezai Ergül, Hulusi Torun, Şakir Cengiz, Muhittin Çakıroğlu, Ramazan Çavuş, Cevdet Kürtdur, Dilber Keleş, Fahri Çamur, Rahmi Şahin ve Harun Saat yer aldı.

Genel kurula, Türkiye Muharip Gazileri Derneği Genel Sekreteri Beyazıt Yumuk, şube başkanları ve gaziler ile aileleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.