BAŞKAN DEVECİ SERT KONUŞTU!

BAŞKAN DEVECİ SERT KONUŞTU!
Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, gazetemizle yaptığı özel röportajda sorularımızı yanıtladı.

Atakum‘un yeni başkanı, bir medya organında yayınlanan 'atadığı Özel Kalem müdürü eşinin yeğeni çıktı' şeklindeki haber hakkında ise ''Bizim yaptığımız iş doğrudur, Atakum Belediyesi'nin yararınadır. O haberi yapan veya yaptıranlar bu işten çok iyi anlıyorlarsa; akademik kariyeri, donanımı, yeterliliği daha iyi olan ve bu iki işi birlikte yürütebilecek daha liyakatli birini bulsunlar, hemen değiştirmeye hazırım!'' dedi.

gggggggg-001.png

YAPTIĞIMIZ İŞ ATAKUM BELEDİYESİ YARARINADIR
Atakum Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Hukuk bürosunu da yönetecek olan Merve Selin Cengiz hakkında çıkan habere Cemil Deveci ''Doğru, eşimin ablasının kızı. Liyakatli ve ehil olmasa neden görevlendirelim. Yüksek lisansı var, ileri seviyede İngilizce bilen, doktora öğrencisi, kamu hukuku alanında akademik programını bitirdi, şu an tez aşamasında. Bu yıl itibariyle Kamu Hukuku alanında doktoralı avukat. Mesleğinde uzman birisi olarak bizim camiamıza ben rica ederek getirttim. Kesinlikle onun talebi değil ben istedim. Onu kendi işinden bürodan ben çekip aldım. Kamu hukukunu bilen, güçlü ve donanımlı biri. Belediye'nin hukuk bürosunu da yönetecek vekâleten. Haliyle iki işi bir arada götürecek. Gayet isabetli bir karar verdik. Ricamızı kırmayıp geldiği için mutluyuz. Bizim yaptığımız iş doğrudur, Atakum Belediyesi'nin yararınadır.  O haberi yapan veya yaptıranlar bu işten çok anlıyorlarsa; akademik kariyeri, donanımı, yeterliliği olan, iki işi birlikte yürütebilecek daha liyakatli birini bulsunlar, ben hemen değiştirmeye razıyım!'' şeklinde konuştu. 

2-078.jpg

İMAR ŞİRKETİNDE BÜYÜK SIKINTI VAR
Atakum Belediyesi'ndeki genel durum hakkında sorularımıza içtenlikle yanıt veren Deveci, şunları kaydetti: ''Geçmiş dönemki uygulamalar ile ilgili arkadaşlar çalışma yapıyorlar. Önceki dönem uygulamalarıyla ilgili bir suçlu yaratmaya çalışmıyoruz. Nasıl bir Belediye devraldık, bunun içinden nasıl çıkacağız, diye çalışıyoruz. Çünkü bize öyle çok ayrıntılı net bir tablo ile belediye teslim edilmedi. Özellikle imar şirketinde çok büyük sıkıntı var. Mesela karşılıksız çekler verilmiş, vadeli. Orada müdür değişince, değişen müdür sorumlu oluyor. Ben seçimle geldim, şirketin müdürüyüm, sahibiyim, sorumluyum. Onları çözmeye uğraşıyoruz. Vadeli çek kesilir mi kamu kuruluşunda? Biz bu anlamda önümüzde ne var, büyük resmi çıkartıp görmeye çalışıyoruz.

nnnnnnnnnnnnnnnn-001.png

BÖYLE YATIRIM OLUR MU?
Seçimin hemen öncesinde yapılan Türkiş'te yapılan büyük Meydan hakkında da konuşan Cemil Deveci, ''Çok ayrıntılı incelemedim ama çok ihtiyaç olan Atakum'a ivme kazandıracak bir yatırım değil. O dönemde bizim ikazımıza rağmen önceki başkan yaptı. Müteahhidi var alacaklı, gelip gidip duruyor. Bize 'alacağım var' dedi. 'İhale var mı, dosyası' dedim. 'Yok' dedi. 'Projesi var mı bunun, ufak tefek değişiklik yapalım' dedim. 'Projesi de yok' dedi. Böyle bir yatırım olur mu?'' dedi.

(Mert Varıcı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum