BAŞKAN DEMİRTAŞ SAĞLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI

BAŞKAN DEMİRTAŞ SAĞLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün tüm dünyada tedirginliğe sebep olan koronavirüs tehdidine karşı İlkadım ilçesinde yapılan tüm çalışmalarını rakamsal verilerle anlattı.

Başkan Demirtaş,” Korona virüs sürecinde ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı, huzur ve güveni için tüm mesai arkadaşlarımla mesai kavramı gözetmeksizin çalışmalarını devam ettiriyor. Bu süreçte gelen çabayı ve gayreti sarf ettik, etmeye de devam ediyoruz da. Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önce gelir” dedi.

saglik-1.jpeg

“7395 defa tekrar edilen dezenfektasyon çalışması”
Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü mart ayından itibaren başta hastaneler, aile sağlık merkezleri gibi sağlık kuruluşları olmak üzere olmak üzere, eczaneler, tıbbi malzeme satan yerler, belediye hizmet binaları, kamu kurumları, çeşitli kurum ve kuruluşlar, Pazaryerleri, muhtarlık binaları, ibadethaneler, minibüs, taksi durakları ve araçları ile talep gelen her yerde dezenfeksiyon işlemlerini yürüten İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri ekipleri ilçede toplamda 7395 defa tekrar edilen dezenfekte çalışması ile Corona virüsün yayıl hızının önüne geçti.

saglik-2.jpeg

“Virüsle mücadelede 2300 Kg dezenfektan 12 bin 400 maske “
Dört koldan yürütülen çalışmalara, muhtarlıklardan, apartman yönetimlerinden ve vatandaştan gelen başvuruları da hassasiyetle dikkate alan ekipler, Covid-19 pozitif vaka bulunan  1765 yerleşim yerini, çocukların hoşça vakit geçirdiği park ve oyun alanlarını 1887 defa, kamu binalarını 953 defa, çalışan hizmet veren iş yerlerini 693 defa dezenfeksiyon etti. Çalışmalar esnasında 2300 Kg dezenfektan ve 12 bin 400 adet ücretsiz maske dağıtımıyla halk sağlığının önemsendiğini ortaya koydu.

saglik-4.jpeg

“2070 kişiye yerinde sağlık hizmeti”
Çalışan belediye personeline sağlık hizmetiyle anında müdahale eden Sağlık İşleri Müdürlüğü en çok yaralanmalar, tansiyon düşmesi ve yükselmesi, diyabet ,Pansuman, Trigliserid-Kolesterol-Şeker Ölçümü, kronik hastalıklar gibi çeşitli rahatsızlıklar sebebiyle polikliniğe başvuran 2070 çalışanın ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra gerekli görülen hasta ve yaralılar için daha ileri tetkik ve tedavi için hastanelere sevkini sağladı.
Raşit Soner SÜREN

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.