BAŞKAN AKGÜL ‘TALAN SÖZ KONUSU DEĞİL’

BAŞKAN AKGÜL ‘TALAN SÖZ KONUSU DEĞİL’
Doğal ve tarihi güzellikleriyle dikkat çeken Salıpazarı Kaya mezarlarının defineciler tarafında talan edildiğine dair haberler üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı Halil Akgül “Böyle bir şey söz konusu değil, olması da mümkün değildir.”dedi.

Salıapzarı’ndaki kaya mezarlarının defineciler tarafından talan edildiğine dair bazı basın yayın organlarında çıkar haberler gerçeği yansıtmamaktadır diyen Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, “İlçemiz Yeşil Mahallesi Kayadibi mevkiinde bulunan ve bizim dönemimizde gün yüzüne çıkartılarak sit alanı ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Söz konusu alanın talan edildiği haberleri doğru değildir. 2018 yılında sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan Salıpazarı Kaya mezarları Samsun Büyükşehir tarafından projelendirilmiş. Yapılacak olan çalışmalarla turizme kazandırılması amaçlanmaktadır.”

dsc-0097-002.JPG

1.DERECE SİT ALANI
Salıpazarı İlçesi, Yeşilköy Mahallesi, Kayadibi mevkiinde yer alan Kaya Mezarı ve Runik Yazı  (Göktürk Alfabeli) alanı Salıpazarı için önemli bir turizm destinasyon alanı oluşturmaktadır. Kaya Mezarlarının kentin diğer kaya mezarlarına göre farklı tipolojisi olması ve aynı alandaki runik yazılarla bir arada olması nadir rastlanan bir arkeolojik özelliktir. Bu alanda Samsun Büyükşehir Belediyesince Çevre Düzenleme Projesi hazırlanmakta olup, Kamulaştırma çalışmaları tamamlanmıştır. Alan I.derece Arkeolojik sit alanı ilan edilmiştir.

dsc-0100-001.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.