"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, DEMOKRASİNİN GÜVENCESİDİR"

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, DEMOKRASİNİN GÜVENCESİDİR"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlkadım İlçe Bşkanı Arzu Sabuncu, "Basın özgürlüğü, demokrasinin güvencesidir" dedi.

Sabuncu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; "Bir ülkede demokrasinin gücü, basın özgürlüğü ile ölçülür ve gazetecilerin özgür olmadığı bir ülkede, demokrasiden, insan haklarından, fikir özgürlüğünden söz edilemez. Basın özgürlüğü, demokrasinin güvencesidir" dedi.

Basının özgür olduğu, gazetecilerin iş güvencesine ve daha iyi çalışma koşullarına kavuştuğu, cezaevlerinde basın mensuplarının olmadığı bir Türkiye dilediğini kaydeden Sabuncu, açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

"Basın özgürlüğü, demokrasinin güvencesidir. Kamuoyunun haber alma, gerçekleri öğrenme hakkı için uğraş veren gazeteciler, hem iktidar, hem de patronların kıskacı altındadır. 

İktidar, muhalif gazete ve televizyonlara, eleştiri hakkını kullanan köşe yazarlarına maddi, manevi her türlü baskıyı uygulayarak, emri altına almak istemektedir. Mesleği gereği ülke gerçeklerine değinen, halkın sorunlarını dile getiren, yandaşlık etmeyen basın emekçileri, ya kapı önüne konuluyor ya adliyelik oluyor ya da cezaevlerinde yatıyorlar. 

Türk medyasının sesinin her türlü baskı, ayrıştırma, sansür ve oto-sansürden uzak ve özgürlük içinde çıkacağı günler diliyor tüm yerel ve yaygın basında çalışan emekçi arkadaşlarımın '3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutluyorum"

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.