BAŞBAKAN’I TERS KÖŞEYE...

BAŞBAKAN'I TERS KÖŞEYE KİM YATIRDI?

 

Önceki gün yapılan AK Parti mitingi ile ilgili dün özellikle yazı yazmadım, nedenine gelince çözmem gereken bazı konuları çözdükten sonra sizinle paylaşmam gerektiğinden ezbere yazı yazmak istemedim. Mitingle ilgili objektif bir değerlendirme yapmak gerekirse fevkalade güzel bir kalabalık vardı, tertipleyen arkadaşları tebrik ediyorum. Daha önce yapılan bazı mitinglerde bizzat görev almış birisi olarak bu işin zorluğunu çok iyi bilirim. Yağan yağmura rağmen bu kadar insanı toplamak kolay bir iş değil, başta İl Bakanı Osman Çetinkaya olmak üzere tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Yapılan mitinglerde işleyişin nasıl olduğunu çok iyi bilirim. Liderler miting yapacakları illere gitmeden önce parti merkezleri, teşkilatlara, seçilmişlere ve birim başkanlarına yazılı veya sözlü olarak ilin öncelikli sorunlarını sorup tespit ettikten sonra rapor halinde genel başkana sunarlar. Genel başkanlar yapacakları konuşmayı bu bilgiler ışığında yaparlar. 2004 mahalli seçimlerinde Başbakan Samsun'a miting için geldiğinde Büyükşehir Belediye Başkanı ile İl Başkanı'nı kenara çekip Samsunlulara ne vaatte bulunması gerektiğini sorduğunda raylı sistem cevabını aldığından o mitingde raylı sistem müjdesini verdi.

Cuma günkü mitingle ilgili şehrimizin sorunlarını içeren bir formu hem teşkilata, hem birim başkanlarına, hem de seçilmişlere gönderen AK Parti Genel Merkezi aldığı cevabı Başbakan'a sunmuş, Başbakan'da miting konuşmasını bunu dikkate alarak yapmıştır. Burada entersan olan durum nedir derseniz Samsun'un en önemli sorunu ulaşım ve otopark olmasına rağmen Başbakan'ın ulaşım sorununun hafif raylı sistem sayesinde çözüldüğünü söylemesi sizce çok ilginç bir durum değil mi? Tüm kamuoyu bu soruna çözüm beklerken, hatta bazı köşe yazarları yazdıkları yazılarda Başbakan'ın vereceği en büyük müjdenin ulaşım sorunu ile ilgili ilçe minibüslerinin şehre girmesine izin verilmesi yönünde olması beklenirken durumun tam tersine olmasının yani Başbakan'ın ters köşeye yatmasının nedeni sizce nedir?

İzin verirseniz açıklayayım zira bu açıklamaları başka hiç bir yerde bulma imkanınız olmadığından siz de iyi okuyun. Tüm gücünü Başbakan'dan alan Suat Kılıç yerel teşkilatlarda sürekli başarısız olmasına rağmen Grup Başkan Vekilliği unvanını çok iyi kullanmasını becererek kamuoyunda çok güçlü olduğunu göstermesini becermiştir. Suat Kılıç'ın diğer Grup Başkan Vekillerinden farkı Başbakanlıktan çok özel haberleri alabilmesiydi. Bu haberleri nasıl alıyordu derseniz hiç kimseye yüz vermeyen ve görüşmeyen Başbakanlık özel kaleminde görevli olan Çağatay Kılıç'la bir şekilde ilişki kurmasını beceren Suat Kılıç ondan bazı bilgileri alabiliyordu, bu sayede kimsenin bilmediği ve ulaşamadığı bilgilere ulaşıyor, bu bilgilerle de etrafına güçlü olduğu imajını veriyordu.

Ne zaman ki Çağatay Kılıç Samsun'dan listeye girdi Suat Kılıç'ın tüm hesapları alt üst oldu. Başbakan'a kendisinden çok daha yakın bir ismin milletvekili listesine girmesinin tek adamlığına son vereceğini düşündüğünden önce el altından onu yıpratabilmek için her türlü manevrayı yaptı, hatta Çağatay Kılıç'ın Müslümanları sevmeyen bir tip olduğunu dahi piyasaya yaydı, benim de hassas noktam burası olduğunu bildiğinden sazan gibi atlayıp bu dolmayı yutacağımı ve Çağatay Kılıç'la ilgili yazı yazacağımı düşündü ama yemedi.

Bunun üzerine milletvekili listesine girmesi için destek olmadığı kayınçoma tekrar yanaşma ihtiyacı hissetti ve onunla tekrar bir araya geldi. Ancak bu birlikteliğin istediği gücü yakalamasına yetmeyeceğini düşündüğünden soluğu Vezir Hazretleri'nin yanında aldı. Daha iki üç ay önce ilçe minibüslerinin şehre girememesi nedeniyle ölen bir minibüs şoförünün Vezir Hazretleri'nin yüzünden öldüğünü ve halkın bu yüzden AK Parti'ye çok kızdığını bizzat Başbakan'a ifade eden kendisi olmasına rağmen bu kez tam aksine bir raporu Başbakan'a sunarak şehirdeki ulaşım sorununu Vezir Hazretleri'nin çözdüğünü raylı sistemin çok güzel bir sistem olduğunu söyleyince Başbakan'da mitingde bu doğrultuda konuşma yapıp, hem raylı sistemi övdü, hem de Vezir Hazretleri'ne teşekkür etti. Sizin anlayacağınız Suat Kılıç'ın sayesinde Başbakan ters köşeye yatmak zorunda kaldı.

Suat Kılıç'la ilgili yazdıklarımdan ötürü üzülen arkadaşlar şimdi Başbakan'ın yaptığı konuşmaya sevinebilirler!...Gerçi kamuoyu Cuma günkü “Kaç lira aldın?” haberinden sonra Suat Kılıç'ı daha açık tanıma imkanı buldu. Hatta gazete gitmesi gereken yerlere de gitti. Siyaseti topluma hizmet etmek için değil de kendi egolarını tatmin etmek için veya menfaatleri için yapanlar gün gelir mutlaka ortaya çıkarlar. Yalanın mesafesi kısa olduğunu unutmamak dileğiyle. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR