BAŞBAKAN KUNDAK TEMİZLİĞİ YAPIYORMUŞ

BAŞBAKAN   KUNDAK TEMİZLİĞİ YAPIYORMUŞ

Süleymen Demirel'in deyimi ile siyasette yirmi dört saat uzun bir süre, hiç  ummadığınız anda hatta siyasette en güçlü olduğunuz anda bitiverirsiniz de neden bittiğinizi siz de anlamazsınız. 17 Aralık sabahından önceki akşam  bu ülkenin en güçlü isimleri  listesinde olan Erdoğan Bayraktar, Muammer Güler, Egemen Bağış  ve  Zafer Çağlayan 17 Aralık  sabahı yapılan operasyon sonucu tüm güçlerini kaybettikleri bir yana adeta karizmaları yerle bir oldu. Bu operasyondan AK Parti veya Hükümet zararlı çıkar mı derseniz kanaatimce Allah Başbakan'a her sıkıntısında lütfediyor, yaşanan tüm olumsuz gelişmeleri lehine çevirmek suretiyle dezavantaj gibi görünen olaylar Başbakan'ın lehine artı yazar   hale geliyor. Yapılan operasyonlar  sonucunda Hükümet ciddi anlamda prestij kaybettiği bir vakadır ancak oy potansiyelinden herhangi bir kaybı olacağını sanmıyorum. Aslında bu operasyon Allah'ın AK Parti iktidarına bir uyarısıdır,  on bir yıllık AK Parti iktidarı son zamanlarda Anap'ın düştüğü duruma düşmek üzere iken Cenabı Hak onlara ciddi bir ikazda bulunarak kendinize  gelin uyarısında bulunmuştur. Son yıllarda siyaset-yargı-emniyet-cemaat  eksenli o kadar kötü şeyler oluyordu ki aklınız şaşar, biz bu konularda ciddi anlamda sıkıntı çektik, adını sanını yazma gereği dahi duymadan uyduruk iki isimle bizzat şahsım uyduruk bir şikayet dilekçesi yazılarak tüm telefonların dinlemeye alınıyor, bir yıl dinlendikten sonra uyduruk gerekçelerle bana operasyon yapılıyor, adeta  PKK teröristi gibi sıkıntı çekiyorum, bu yapılana  ne demek lazım siz takdir edin. Aynı durumla karşılaşanlar şimdi isyan ediyorlarsa onlara günaydın demekten öteye söyleyecek bir şey bulamıyorum.

                Gelelim  asıl konumuza.  Malumunuz AK Parti Genel Merkezi İlçe Belediye  Başkanları belirleme komisyonu aday adayları ile ilgili çalışmasını tamamlayıp Başbakan'a sunduğunu daha önceki yazılarımızda sizlerle paylaşmıştık, hatta listelerde kimlerin olduğunu da belirlemiştik. Dün Ankara merkezli bir sağlam kaynaktan aldığım bilgi beni adeta şoke etti, Başbakan kendisine giden isimlerle ilgili  KUNDAK TEMİZLİĞİ yaptığı bilgisi geldi.  Diyeceksiniz ki Kundak temizliği nedir?  Malumunuz kundaktaki bebelerin altlarındaki büyük abdesttten küçük abdestine varıncaya kadar her şeyini temizledikten sonra uyutulur veya güne başlar. Bu minval üzere ilçe Belediye Başkanlıklarında gösterilecek adaylar konusunda yaşanan son gelişmeler ardından Başbakan'ın İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte bir çalışma yaparak hangi adayın kimin adamı olduğu, Cemaate yakın olan adaylar, akçeli işlerle  uğraşan adaylar ve dürüst, şaibesiz partinin adamı olan adaylar konusunda yapacak olduğu çalışma sonucuna göre Ocak ayının ilk hafta sonu açıklayacağı, Genel Merkezden gelen isimlerin yüzde otuzunu elediği bilgisi  geldi. İşin daha da enteresan tarafı nedir bilir misiniz  İlkadım ve Atakum adayları konusunda da sıkıntı olduğu, Erdoğan Tok ve İshak Taşçı'nın eski Bakan Suat Kılıç'a yakın isimler olduğu bu nedenle bu isimleri çizebileceği  Başbakan'a yakın çevreler tarafından ciddi ciddi konuşuluyor.

                Yazımın başında da söylediğim gibi siyasette yirmidört saatlik zaman dilimi çok fazla bir zaman olduğunu göz önüne alacak olur isek Başbakan'ın bir haftalık değerlendirme sürecinde ciddi değişiklikler olabileceği göz önüne alındığında AK Parti Genel Merkezinden Başbakan'a giden listede bazı  değişiklikler olacağa benziyor. Şayet denildiği gibi KUNDAK TEMİZLİĞİ yapılır ise Samsun'da  siyaset yeniden şekillenebilir. Erdoğan Tok İlkadım'dan aday gösterilmez ise kalkıp başka bir partiden aday olacağını düşünmüyorum, şayet böyle  bir hata yapar ise ki tanıdığım kadarı ile yapmaz mevcut teşkilatı ciddi anlamda sıkıntıya sokar. Yine aldığım  bilgilere göre Cemaate yakın olduğundan ve bazı soruşturmalar geçirdiğinden Bakanlık koltuğundan alınan Suat Kılıç'a yakın   tüm aday adayları çizik yeme tehlikesi ile karşı karşıyalar. Suat Kılıç ismine ne kadar sempati duyduğumu  bu şehirde yaşayan herkes bilir, sadece ben değil şehirde yaşayan insanların büyük bir kısmının kendisine ne kadar sempati duyduğu yapılan anketlerde ortaya çıkmıştır. Ancak  sırf Suat Kılıç'a yakın oldukları için bazı aday adaylarının devre dışı kalmaları da doğru olmadığı kanaatindeyim. Biz her zaman doğrudan yana olmalıyız,  falanca şahsı sevmediğimiz için onunla arkadaşlık yapanlara da düşman olmamalıyız. Bazı rivayetlerde de Kadir Topbaş'ı Mehmet Kurt'un oğlu için devreye girdiği  ve İhsan Kurnaz'la Mehmet Kurt'un oğlunun listelerde  olduğu söylense de bu rivayet çok sağlıklı olmadığı kanaatindeyim, zira Kadir Topbaş'ın kırk civarındaki ilçe Belediye Başkan adaylarını tespit etme işi bitti de Belediyesinin iştiraki olan bir BİT'de  çalışan   bir şübe müdürü için devreye gireceği ihtimal dahilinde gözükmüyor, girse de çok şey ifade etmez. Başbakan'a giden listede İlkadım'da Erdoğan Tok ile İhsan Kurnaz, Atakum'da İshak Taşçı ile Hüseyin Dereli, Canik'te Osman Genç olduğunu biliyorum ancak oradan çıkacak isme gelince o konudaki gelen haberleri de sizlerle paylaştım. Şehrimiz için doğru ve güzel olanının olması temennisi ile Mutlu Yıllar diliyorum. Kalın sağlıcakla

               

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR