BAŞARILAR DİLİYORUM…

OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlık görevine, aynı fakültede öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Yaşar KURT hocamız atandı. Kur’anı Kerimi nazil olduğu şekliyle okuyan kişi olarak tarif edilen sayın dekanımızın, birkaç yıldan beri de İlkadım İlçesi Kurşunlu camiinde cumartesi günleri sabah namazından sonra Tefsir dersi verdiği, aynı camide ramazan aylarında teravih namazlarını da hatimle kıldırdığı bilinmektedir. Üniversite tahsilini yaptığı fakülteye dekan olan hocamızın, başarılı hizmetlere imza atacağına inanıyoruz. Öğrencilik yıllarında İlkadım ilçesi Hacı Vahide camiinde imam-hatip olarak görev de yapan hocamızın, toplumumuzu tanıdığını, fakültenin toplumla nasıl kucaklaşacağını bildiğini ve toplumun fakülteden istifade edeceği ortamı oluşturacağını düşünüyoruz.

Sayın dekanımız görevini yürütürken, ilimizde dini tahsil veren imam-hatip okullarıyla, din hizmeti veren müftülüklerle, din görevlilerine eğitim hizmeti sunan eğitim merkeziyle koordineli olarak çalışacağından eminiz. Aynı fakültenin ilk öğrencilerinden olan bizler de, üzerimize düşen katkıları sağlayarak sayın hocamızın yanında olacağız. Başarılı hizmetlerini yazılarımızın konusu haline getirip, toplum olarak ilahiyat fakültesinden beklentilerimizi bu köşeden ifade etmeye çalışacağız. Öğrencilik yıllarından ve din görevlisi olarak hizmet yaptığı dönemlerden beri hocamızı tanıyoruz. İnsanlarla olan yapıcı ve kucaklayıcı diyaloğuna,  birlikte görev yaptığı fakültedeki hocalarımızla geliştirdiği pozitif ilişkilere şahidiz. Bu yaklaşımın, dekanlık görevi sırasında daha da belirginleşerek devam edeceği, eğitime de yansıyacağı kanaatini taşıyoruz.

Samsun, Karadenizin en büyük illerinden birisidir. Özellikle doğu Karadenizin gözü ve kulağı samsundadır. Türkiyenin küçük bir prototipi olan Samsun, ülke nabzını da yansıtmaktadır. İlahiyat fakültelerinin toplumu yönlendirmesi gerektiğine inanıyorum. Gündemin belirlenmesinde ve yeni gündemlerin oluşturulmasında ilahiyat fakültelerinin lokomotif olmasını arzuluyorum. Mezunu olduğum OMÜ ilahiyat fakültesinin bu doğrultudaki çalışmalarına her zaman katkı sağlamaya hazırım. Samsunda gündem belirleyen ve gündemdeki konuları kendi ağırlığı içinde izaha çalışan bir fakülte olması halinde, bu gündem ve bakış açısını ülkenin de gündemini oluşturacağı kanaatini taşıyorum.

Sayın dekanımızı destekliyoruz. Problemleri kavgasız çözeceğini ve fakültenin çıtasını yükselteceğini düşünüyoruz. İlim ve bilim adamı saygınlığını esas alacağını, öğrencilerin vizyon ve ufuk sahibi olarak mezun olmalarını sağlayacağını düşünüyoruz. Öğretim üyeleri ve öğrenciler arasında ayrılıklara müsaade etmeyeceğini, fakülte merkezli bir aidiyetin oluşmasını sağlayacağını ümit ediyoruz.

Üç dönemdir, adı dekanlık atamalarında gündeme gelen ve iki dönemdir rektörlükçe dekanlık görevi için teklifi yapılan, yaklaşık iki ay süreyle vekaleten dekanlık görevini yürüten, sınıf arkadaşı olduğumuz, yaklaşık iki yıl boyunca uydudan yayın yapan mahalli televizyonda “Kur’an Işığında” isimli programda her hafta sohbet konuğum olarak birlikte program yaptığımız, aynı fakülte öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet OKUYAN hocamızın da bu görevi en iyi şekilde yürütecek olduğundan hiçbir kuşkumuz yoktur. Sayın hocamızla ilgili değerlendirmeyi de yarın ki yazımızda yapalım….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR