BAŞARI'DAN KONFERANS

BAŞARI'DAN KONFERANS
Canik Başarı Üniversitesi’nde “İç Mimarların Yetki ve Sorumlulukları” konulu bir konferans gerçekleştirildi.

TMMOB İçmimarlar Odası Trabzon Şubesi Genel Sekreteri İç Mimar Muhittin İNCE’nin konuşmacı olarak katıldığı konferansta; ülkemizdeki iç mimarlık eğitimi, iç mimarlık mesleğinin geleceği, diğer meslek gruplarıyla ilişkisi ve toplumdaki algısı, iç mimarların yetki ve sorumlulukları, iç mimarlar odasının görevleri gibi pek çok konu ele alındı.

Canik Başarı Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği konferansa TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı İshak Memişoğlu, Canik Başarı Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Kişi, öğretim elamanları, iç mimarlık ve mimarlık bölümü öğrencileri davetli olarak katıldı.

Gençlere tavsiyelerde bulunurken iç mimarların büyük bir misyon taşıdığını söyleyen Muhittin İnce, “İç mimarlık kalitedir. İnsanlara nitelikli yaşam alanları kazandırmaktır. Kaliteli projeler üretmek, kalitenizi ortaya koymanız gerekiyor. Bütün bu hizmetleri yaparken de kanun ve mevzuata uygun hareket etmek gerekiyor.” şeklinde konuştu.  Muhitin İnce’nin önemsediği bir konu da okulunu bitirip serbest piyasada çalışacak olan öğrencilerin İçmimarlık Odası’na kayıt yaptırmaları oldu.

Canik Başarı Üniversitesi İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih US, “Bu konferansla öğrencilerimiz iç mimarlık mesleğiyle ilgili hem mesleki olarak hem de yetki ve sorumlulukları hakkında bilgilenmiş oldu. İç mimarlar bugün AVM, mağaza, restoran, kafe, bar, hastane, okul gibi yapıların iç ortamlarını yenilerken kullanılacak malzemeden tutun da ışığına, rengine kadar her şeyi planlar. Bu mesleğe yeni başlayacak olan öğrencilerimizin mesleki haklarının, yetki ve sorumluluklarının farkında olmaları gerekmektedir. Burada güzel bir bilgi alış verişi gerçekleşti.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.