BAŞARI

Bir dönem ön plana çıkartılan başarı ile ilgili kitaplar vardı. Kitapların içeriğinde başarı hikayeleri ve başarı ile ilgili sözler doludur. Okurdunuz hiç biri size uymazdı. Okurdunuz belki de vay be dediniz, okurdunuz başarmanın en kolay yolunu seçtiniz,  şans oyunlarına yönelir diniz, öyle ya kurmanız gereken bir hayat düzeni fakat olması gereken bir para. Kurmanız gereken bir iş olması gereken para. Almanız gereken bir makine olması gereken para. Sonuç parasızlık,mazeretimiz hazır.

Yada kazanmanız gereken bir okul, olması gereken sıralama. Eğitim için , öğretmen,idareci,eğitim programı, mutlaka biri benim için sorunluydu. Aile, ekonomik durum,ebeveyn eğitim düzeyi veya tutumu, mutlaka bir tanesi benim için olumsuz etkiliydi. Kişisel özellikler,zeka,ilgi,yetenek,değer,sağlık koşulları,beslenme , Hepsi tam fakat önce ki koşullardan beni etkileyen nedenlerden dolayı diyerek mutlaka bir mazeretin ardına sığındınız.

Aslında kitaplar amaçlarına hizmet ediyordu, sana yol göstermişti bedeli de ona ödediğin paraydı. Bu hikayeleri toplayarak kitap haline getiren yazar kazanır hayalini gerçekleştirir, sen okur seni tetikleyecek o dokunuşu beklerdin. O kitabı okuyarak işte bunu yapıp kazanacağım diyen kişi sayısı oldukça azdır. Kitap okunmuş, kazananlar kazanmış, sen eğer inanç ve amaç konusunu alabilmiş ve hayallerine bir adım atmış mazerete sığınmamış san  o zaman kazançlısın.

Kitaplar neyi anlattı,

Orta Asya bozkırlarında doğdu,önce mülteci,sonra bekçi, sonunda NATO’ya VIP yönetici oldu. Türkistan, Hindistan, Türkiye üçgeninde yaşanan görkemli bir serüven.

Tabelacı  babasının aldığı bisikleti çalan çocuğu yakalasaydı katil olacaktı, yakalayamayınca dünya ağır siklet boks şampiyonu oldu.

İlkokulu zor bitirdi ama ‘’Balon şişirip satarak’’ dünyanın markası oldu.

Emekliliğine iki ay kala ordudan atılınca ,inat edip yazdığı kitaplarla ordu kadar okuru oldu.

2.5 yaşında babasını kaybetti, sisteme inat dershaneye gitmeden Boğaziçi  Üniversitesini kazandı.

Her alanda güzel hikaye başlıkları, yaşanılmış,başarılmış  hayaller, güzel örnekler fakat bizden uzak, bir türlü yakalayamadığımız çizgiler. Biz başaramazsak da  kitabını satan adama kazandırdık ,bunu da  hayal dünyasına eklememiz gerekiyor.

Başarının olmazsa olmazlarından üç tanesi ‘’ Cesaret,Amaç ve İnanç’’tır.  Öncelikle amaç belirlenecek, sonra başarı için yaptığınız işe inanacaksınız.Cesaretinizi toplayacaksınız  o zaman en güzel başarı hikayesini hatta bu başarıyı kitap haline getirerek ekstra kazançta sağlamanız mümkündür.

Böylesi bir kitabın arka yüzünde;

Büyük hayallerin , küçük hayatları vardır. Hayallerinin verdiği umut ile yola çıktılar.

Başlangıçta tek sermayeleri cesaretleri idi. Paraları yoktu,çevreleri yoktu, zorlukları çoktu.

Çevreleri ‘’Senden bir şey olmaz’’ derken.Küçük  imkanlarla büyük engeller aştılar.

Çoğu kez yenile yenile, yenmeyi öğrendiler.Omuzları yer çekimine yenik düşse de bazen

Yılgın,yorgun,yalnız olsalar da bazen .Yenilmediler, pes etmediler,başardılar.

Unutulmamalıdır ki, başarı sizin hayal edip eriştiğiniz şeydir, başkalarının beklentileri değil. Başkalarının beklentilerini  yakalamaya çalışırken elinizdekini kaçırma ihtimaliniz oldukça yüksektir.

Unutmayın ki, zirvelerde kartallarda olur yılanlarda olur, kimisi oraya sürünerek çıkmıştır, kimisi uçarak gelmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR