"BARIŞ PINARI" SAVUNMA HAREKÂTIDIR

Doğuştan kutsal kabul edilen ve hangi dindendin olursa olsun korunması farz olan değerler vardır. Bunlar; mal, can, din, akıl ve neslin korunmasıdır. Bunları korumak için vatan ve devlet gerekir. Birlik ve beraberlik içinde olmak lâzım gelir.

Söz konusu değerleri korumak için savaşmak farzdır. Bu değerler için; ölüm şehit olmak, yaşamak da gazi ünvanını almaktır. Savaşmayı haklı kılan sebeplerin başında bunlar gelir.

"Savaşın galibi  mağlub, barışın mağlubu galip"tir diye ifade edilen bir takım garip görüşler ve bu görüşleri sahiplenen garip kişiler vardır. Savaşı haklı kılan sebepler ortaya çıkmışsa, savaşta kaybedilecekler hesap edilmez, korunması gerekenler dikkate alınır.

Millet ve devlet olmanın gereği olarak, vatanın ve vatanın sahibi olan vatandaşların haklarının korunması için savaş yapılır, fiilen mağlup olunsa da esasen galibiyet vardır, zira har şey vatan ve millet için yapılmıştır.

Savaşan askerler ve savaş esnasında hizmet gören vatandaşlar; vatanı, milleti, namusu,  iffeti, ezanı, bayrağı, dini, imanı düşürerek ve bu değerleri korumak için silahın tetiğine basarlar.

Vatanı korumak için yapılan savaşda malubiyet endişesi hesap edilemez. Bu uğurda mağlubiyet de galibiyet demektir. Ölene şehit, kalana gazi denir. Kutsallar için yapılan savaşa, "gereksiz"dir diyenlere de hain denir.

Ordumuzun Suriye'de yaptığı mücadale; ülke savunması ve kutsal değerlerin korunması içindir. Buna işgal demek ihanettir.  Gereksiz demek de aynı şeydir. Bu harekâtı, kürt kardeşlere karşı yapılmış bir "operasyon"dur demek de nifak oluşturmaktan başka bir şey değildir.

Suriye harekatını onaylamayanlarla bu harekâtı gereksiz diye ifade edenler; aynı fikri zikredenlerdir. ABD, harekâtı onaylamayarak bizi oyalamakta, bu harekâta "kürtlere karşı operasyon" diyenler de uyutmaktadır. Milletimiz ne oyalanacak ne de uyuyacaktır.

Otuz yıldan beri ülkemizi terör bölgesi hâline getirenlerin sonu bu harekâtla gelmiştir. Suriye'de,  kurulma aşamasına gelen "terör devleti" artık bu sevdasına ulaşamayacaktır. Harekâtla terör koridoru kırılmış yerine güvenli bölge kurulmuş olacaktır.

Suriyede askerimizin yaptığı harekât tamamen savunma amaçlı ve haklı bir operasyondur. Yazımıza başlık yaptığımız kutsal değerleri korumak amacıyla yapılmaktadır. Dünya kamuoyu bu harekâta destek verecektir.

Suriye harekâtıyla; milletimizin yüzü gülmüş, iktidara, siyasete ve devlete güvenleri artmıştır.  Özellikle, savaşa öncülük eden insansız hava araçlarının ve bir çok savaş ihtiyaç unsuru techizatın kendi ülkemizde üretilmiş olmasının huzuru da yaşanmaktadır.

"Barış Pınarı" savunma harekâtıdır. Ülkeyi terörden koruma amaçlıdır. Terör koridorunu, güvenli bölgeye dönüştürme planının gereğidir. Millet olarak bu harekâtı desteklemek; her vatan evladının dini, milli ve vicdani sorumluluğudur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR