Baretsiz Çalışıyorlar

Baretsiz Çalışıyorlar
Samsun İstiklal Caddesi üzerinde binaların dış cephe kaplama ve izolasyon işini yapan inşaat işçilerinin hiçbir güvenlik önlemi almadan, baret ve emniyet kemerleri olmadan çalışmaları yasak olmasına rağmen devam ediyor.

YALITIM YAPTIRMAK ZORUNLU

Mevcut binaların 2 Mayıs 2017 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi almak zorunda olduğundan dolayı yalıtımsız binaların ısı yalıtımı yaptırmaları zorunlu hale gelmiştir. 2017 yılından sonra tüm bina alım - satım ve kiralamalarında Enerji Kimlik Belgesinin ibraz edilmesi gerektiği için ısı yalıtımı yaptıran binaların sayısı bu dönemde oldukça arttı.

İLGİLİLER NEREDE?

Samsun'da yalıtımsız binalara ısı yalıtımı yapan inşaat işçilerinin üstelik de çiftlik caddesi gibi sürekli yoğun kalabalık olan bir caddede hiçbir emniyet aleti olmadan çalışmaları dikkatlerden kaçmadı. Üzerinde çalışılan her binanın İş Güvenlik Uzmanı olmasına rağmen bu konuya ilgi göstermemelerinden dolayı çalışanlar günümüzde sıkça yaşanan iş kazalarından kaynaklı ölümlerin olmasına rağmen, hem kendilerinin hem de yoldan geçen vatandaşların hayatını tehlikeye atıyor. ONUR EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum