BARAJ MAĞDURLARI AKGÜL İLE GÖRÜŞTÜ

BARAJ MAĞDURLARI AKGÜL İLE GÖRÜŞTÜ
Salıpazarı’nda yapımı devam eden Salıpazarı İçme ve Sulama Barajı inşaatı nedeni ile mağdur olduklarını söyleyen mahalle sakinleri Belediye Başkanı Halil Akgül’le görüştü.

Salıpazarı Muhtarlar Dernek Başkanı ve aynı zamanda Düzköy Mahalle Muhtarı olan Hasan Yüksel ve beraberindeki 15-20 kişilik grup Belediye Başkanı Halil Akgül’le görüştü.SASKİ Konferans Salonunda bir araya gelen taraflar sorunlarını ve şikayetlerini Başkan Akgül’e aktardılar.

dsc-6428.JPG

Baraj inşaatının bütün mağduriyete rağmen devam ettiğini söyleyen mahalle sakinleri, “ Kamulaştırmadan dolayı zaten mağdur edildik. Şimdi ise inşaat sahasında patlatılan dinamitlerden dolayı evlerimizde oturamıyoruz. Binalarımızın duvarlarında çatlaklar oluştu. Bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyoruz. Yine kamulaştırma dışında kalan arazilerimize ulaşım sorunumuz var. Fındık bahçelerimize gidemiyoruz. Çünkü yol yok. İstimlak nedeni ile baraj sahası dışında kalan parça parça tapulu arazilerimizi kullanamıyoruz. Devlet bu parça yerleri de istimlak ederek bedelini bizlere ödesin.” diyerek mağduriyetlerini dile getirdiler.

dsc-6422.JPG

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül’de mahalle sakinlerinin taleplerini ve şikayetlerini tek tek not alarak şunları söyledi.“Salıpazarı hepimizin, sizler de bu toprakların birer parçasısınız. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Haklı taleplerinizi sizlerin de katılımı ile oluşturacağımız bir heyetle gerekli mercilere ileterek sorunların çözülmesi için elimizden geleni yapacağımızdan şüpheniz olmasın” dedi.

dsc-6420.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.