Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

BANKER PARTİ CHP

CHP. de tamtamlar hiç durmuyor. Bir tarafta eski CHP. lilerin ortaya kurdukları kazan her gün kaynatılıp içine atılacak adamları hedeflerken, yeni CHP li olarak ortaya çıkan Kılıçdar oğlu ve şekillenen ekibinin de kurduğu kazan, tamtamlar eşliğinde içine atılacak ları bekliyor.2012 yılının Mersin Milletvekili İsa Gök, “Parti içinde tüzük rafa kaldırıldığını, Hukukun yok edildiğini, son günlerde yapılan üye kayıtları ile, partinin belli bir zihniyetin ve bölgenin sokulmak istendiğini, Partinin anayasasının ayaklar altına alındığını TV. Ekranlarından sesleniyor.Eski CHP. PM. Üyesi SAVCI SAYAN, CHP. nin bugün Korku İmparatorlugu haline geldiğini, Soroz’un temsilcilerinin etkili duruma getirildiğini, CHP. nin genetiğinin ve Navigasyonunun bozulduğunu ileri sürerken, CHP. de kaynatılan Yam yam kazanlarının sularının da epeyce ısındığı görülüyor.

CHP. deki bu kadim kavganın temelinde, bunun bir parti değil de bir şirket olma gerçeğinin yattığıdır.

CHP. nin Türkiye iş bankasındaki % 28.09 hissedarlığı bu günkü para ile miktarı belirtilmemesine rağmen, bu hisseden dolayı banka yönetimine giren partililerin de ticaretin göbeğinde iş gördükleridir.

Kendini aynada tersinden görerek, SOSYAL DEMOKRAT-SOLCU olarak ifade eden, ancak ortadaki varlığı ile tam bir KAPİTALİST parti durumundaki CHP, tenakuzları yaşamaktadır. Hintli Müslümanların istiklal savaşı sırasında, kendi hilafet fonlarından gönderdikleri altınlar ile, kurulan İş Bankası. O günkü ve bugünkü hali ile Demokrasi şablonuna uymayan bir görüntüdedir. Mevcut Anayasamız ve Partiler Kanunları, Siyasi Partiler Ticaret yapamaz hükmüne rağmen, CHP. nin bu ortaklığı, hukuka aykırıdır. Hukuk adamlarının ve Savcılarımızın bu konuda yapacakları bir iş olarak görülmektedir. Bu büyük getirim, Sistem olarak ortaya konan, DEMOKRASİ söylemine rağmen, Adil olmayan bir uygulamayı ortaya koymuş, diğer partilere göre CHP. yi daima avantajlı kılmıştır. Buna rağmen , halk çoğunluğunun benimsemediği bu parti siyaset sahnesinde Diktatörlük,Askeri darbe ortaklığı, vesayetçi bir parti olarak ömrünü geçirmiştir. ATATÜRK’ün partisi diyerek, Demokrasiyi ve sistemi dışlayan bir söylem içinde olan CHP. mevcut ve halka uymayan varlığına rağmen, ayakta kalabilmesinin tek nedeninin de, bu tip hissedarlıklar olduğudur. Bu günkü CHP. İçindeki hareketlilik, bu RANT’ı elde edebilme kavgası iken, terör ve teröristleri siyasete ve,meclise sokan eylemin, Türkiye aleyhine işleyen bir sistemin parçası olarak ortaya çıktığıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR