Banka, geri ödediği kart aidatını almak için mahkemeye başvurdu

Banka, geri ödediği kart aidatını almak için mahkemeye başvurdu
Hesap işletim ücreti, kart aidatı ve kredi için aldığı masrafları geri isteyen vatandaşların peşini bankalar bırakmıyor.

Bir banka, müşterisinin tüketici hakları çerçevesinde geri aldığı kredi kartı aidatları için tüketici mahkemesine başvurdu.

Aydın’ın Köşk ilçesinde özel bir şirkette çalışan Nedim Mermer (40), müşterisi olduğu bankanın hesabından kestiği hesap işletim ücreti, kart aidatı ve kullandığı kredi dosya masrafının iadesi için avukatı aracılığıyla tüketici hakları mahkemesine başvurdu. Tüketici Hakları, müşteriyi haklı bularak alınan ücretlerin iadesini istedi. Kararı bankaya bildiren Nedim Mermer, parasını geri aldı. Yaklaşık 6 yıllık kart aidatı ve hesap işletim ücreti ve kredi masraflarını alan Mermer’e, bankası kredi kartı aidatını geri ödemesini istedi. Mermer ücreti geri ödemeyi kabul etmeyince banka, tüketici mahkemesine başvurdu.

Hakkını sonuna kadar arayacağını belirten Mermer, "6 yedi yıllık kredi kartı parasını geri ödediler. Paramızı aldık, harcadık. 261 TL’sini geri istiyorlar. Avukat olmasaydı biz de uğraşmazdık. Avukatımız sayesinde paramızı geri aldık. Kimse uğraşmak istemiyor. Ben de avukat tutmasaydım ben de uğraşmazdım. Şu anda aidat ödemiyorum. Kart aidatını bunu bizim almamız yasal hakkımız diye geri istiyorlar. Bana bir dosya göndermişler 40 sayfa. Hepsinde Anayasa’nın bilmem kaçıncı maddesi diye. Ben uğraşmıyorum, avukatım takip ediyor. Yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağız." dedi.

Müvekkili Nedim Mermer’in tüketici haklarında kazandığı hakkını bankanın değişik gerekçelerle geri istediğini belirten avukat Muzaffer Önder, "Tüketici haklarında müvekkilim haklı bulundu. Aynı bankada aldığı kredi masrafı, kart aidatı ve yıllık hesap işletim ücretini geri ödedi. Şimdi de geri ödediği kredi kartı aidatını faiziyle geri istiyor. 261 TL faiziyle birlikte bin TL olarak geri almak için tüketici mahkemesine başvurmuş. Mahkemede hakkımızı arayacağız." açıklamasını yaptı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.