BALKAN TÜRKLERİ DERNEĞİ DAYANIŞMA YEMEĞİ

BALKAN TÜRKLERİ DERNEĞİ DAYANIŞMA YEMEĞİ
Bafra Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin dayanışma ve kaynaşma yemeği Bafra Şehir Kulübü'nde gerçekleşti

Geceye Bafra Kaymakam  V. Hacı İbrahim Türkoğlu, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Varol, Bafra Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar,Bafra Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğ i Başkanı Memduh Aksu ve derneğin yönetim kurulu üyesi Tayfun Erduran,dernek yönetim kurulu ve üyeleri, mahalle muhtarları ve davetli vatandaşlar katıldı.

Katılımın yoğun olduğu yemekli ve müzikli eğlencede katılımcılar gönüllerince eğlenip stres attı. Ayrıca solist Yalçın Danışmaz, müzisyen Yunus Cezairli, HazımÖzkan ve saz arkadaşları konuklara renkli ve müzik dolu saatler yaşattı.

Gecede Balkan Türkleri Derneği Başkanı Memduh Aksu, Lale Yöro, İrfan Varol, Yücel Pekiyi, Naci Tokgöz ve Kadir Alver gibi isimler de geceye emek verenler arasında yer aldılar.

Gecede dernek yönetiminden Tayfun Erduran, Bafra Belediye Başkanı ZihniŞahin ve Bafra Kaymakam V. Hacı İbrahim Türkoğlu sırayla birer konuşma yaptılar. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada şunları söyledi:

" Hanfendiler, beyfendiler hepiniz bu düzenlenen programa hoşgeldiniz. Gerçekten bazen şu söyleniyor; işte anneler günü, babalar günü ama bu günler de olmasa maalesef çok şeyler de unutuluyor.

O bakımdan yılda bir defa da olsa Balkan Türkleri Derneği dostları böyle bizi bir araya getiriyor ve bu programı hazırlamasında başta dernek başkanımız ve yönetimine gönülden teşekkür ediyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Sağolun, varolun.

Gerçekten biraz önce şarkılar dinledik. İyi dinlenirse acıları, ayrılıkları yani hep duyguya hitap eden şarkılar. İnsanı dinlendiriyor, kendinden alıp götürüyor. Çünkü orada yaşananlar, Balkanlar, Balkan sonu da kan ile bitiyor. Çok kan döküldü. Çok acılar çekildi ama şükürler olsun yine Anadolu'da genç bir T.C. kuruldu ve sadece Balkanlar'ın değil bütün Osmanlıların istihdamındakilerin güvencesi ve emniyet sibobu oldu.

Eğer T.C. devleti de kurulmamış olsaydı yani Türk Milleti perişan bir vaziyette olacaktı. O bakımdan yine de şükürler olsun diyorum. Balkan Türkleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altıntaş'ı çoğunuz tanırsınız. Onunla beraber Balkanlar'a bir gezimiz, ziyaretimiz oldu. Makedonya'dan başladık Kosova'dan çıktık. Bir haftalık bir geziydi. Oraları çokgüzel buldum.

Çok güzel bir dayanışmaydı. Oradaki dernekler bizi nasıl ağırladılar. İnanın sanki bir Cumhurbaşkanı, bir başbakan gider de nasıl karşılarlarsa öyle karşılandık. Herkesin görevi belli. Bizi alıyorlar oradan gideceğimiz başka yere giderken de 2. bir grup gelip alıyor. Bizi çok güzel ağırladılar.

Orada Üsküp'te başlayan gezimiz Manastır'dan Atatürk'ün okumuş olduğu Rüştiye'yi de gezip oradaki hatıralarını paylaştık. Babasının doğduğu köye kadar da gittik. Gezip oraları ziyaret ettik. Gerçekten orada da güzel bir uyanış var ve insanlar bakıyorum çok bilinçli hareket ediyorlar. Kosova'ya geçtik. Prizren'de geleneksel olarak kendi aralarında her yıl 23 Nisan Bayramı'nı kutluyorlar. Gündüz ayrı program yapıldı gece de büyük bir salonda o zaman Türkiye'den de başbakan yardımcısı gelmişti. Cumhurbaşkanından tutun da bütün bakanlar da katıldı. Çok güzel bir program oldu.

Bu bakımdan bu sivil topluma, dayanışmaya, derneklere çok iş düşüyor. Ne işe yarar gibi bazen bizim toplumuzda hiç önemsenmeyip küçümseniyor ama bakın bu dernek ( Bafra Balkan Türkleri ) olmasa bir araya gelmek mümkün değildi. Orada da Türk Üniversitesi kurulmuş Makedonya'da az nüfusa rağmen müthiş bir çalışma gördüm. O bakımdan mutlu bir şekilde oradan döndüm.

T. C.' nin kuruluşu bu kadar acılar, bu kadar yokluklar, sıkıntılara rağmen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarına ve o dönemde tabi Türk Milleti olarak bir ve beraber olundu.

Bugün Güney Doğu'muzda da binlerce şehit verdik. Tabi ki bu vatan için varız. Bir tane daha Türkiye yok. Bir yokluktan T. C. Devleti kuruldu. O bakımdan bu Cumhuriyet'ibize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tümşehitlerimizi, gazilerimizi  rahmetle, minnetle anıyorum. Allah onların mekânını cennet etsin.

Bu memleketin birliği, beraberliği için, güçlenmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu nedenle bizleri bir araya getiren dernek başkanı ve yönetimine, emek veren herkese teşekkür ediyor, katılımlarınızdan dolayı, birlikte olup mutluluk vermenizden doayı teşekkür ediyoruz. "

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.