Balkan Heyeti'nden Tok'a Teşekkür Ziyareti

Balkan Heyeti'nden Tok'a Teşekkür Ziyareti
9. Uluslar arası Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi için Samsun'a gelen Balkan Heyeti, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'u ziyaret ederek teşekkür etti.

İlkadım Belediyesi, Samsun Mübadele Derneği, Başbakanlık TİKA ve Kültür Turizm Bakanlığı paydaşları ile iki gün boyunca süren Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi için Samsun'a gelen Makedonya eski Devlet Bakanı Adnan Kahıl, Kosova ve Bulgaristan Milletvekili Müferra Şinik, Kavala Belediyesi Başkan  Yardımcısı  Anastasios Tsurukidis, Samsun Mübadele Derneği Başkanı Erdoğan Özoral ve beraberlerindeki heyet Başkan Tok'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

KOSOVA MİLLETVEKİLİ ŞİNİK, TOK'U KUTLADI

İki gün boyunca  9 oturum ile noktalanan  40’a yakın Ulusal ve Uluslar arası akademisyen, bakan, belediye başkanları, parti genel başkan yardımcısı, yazar, yönetmen, ilgili vakıf dernek başkan ve yöneticilerin katıldığı kongreye destek ve katkılarından dolayı teşekkür eden Kosova Milletvekili Müferra Şinik,  İlkadım Belediyesi'nin böyle bir kongrede işbirliği yapmasının Mübadil ve Balkan Kültürü'nün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir vazife olarak değerlendirdi.

 

MAKEDON BAKAN KAHIL, "DESTEĞİNİZ BİZİ ONURLANDIRDI"

Böyle önemli bir kongreye büyük destek sağlamasının örnek bir davranış olduğunu belirten Makedonya eski Devlet Bakanı Adnan Kahıl ise,  " 9. Uluslararası Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi için bizleri İlkadım'da ağırlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a ve ekibine teşekkür ediyorum. Bir belediye başkanının böylesi büyük bir kongreye destek vermesi bizleri onurlandırdı ve gururlandırdı. Bu destek diğer bürokratlara örnek olacak bir destek. Bugün bizleri makamında ağırladığı için, Balkan Kültürünün yaşatılması noktasında desteklerini esirgemediği için İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a teşekkür ediyorum" dedi.

 

TOK; "KÜLTÜREL ÇALIŞMALARA ÖNEM VERİYORUZ"

Şehrimizin sosyo-kültürel dokusuna katkı sağlamayı hedeflediğimiz bu tür etkinliklerin ihtiyaç duyulan kültürel bir kimlik çalışması olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Akademik çalışmalar ışığında 9’uncusu düzenlenen Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi’nin Mübadele, Balkan Türk Kültürü’nün  yaşatılması ve geleceğe aktarılması, ülkeler arası kültürel ilişki ve paylaşımların sağlanması konusunda önemli bir çalışma. Belediye olarak bu tür kongre, sempozyum ve akademik çalışmalara önem veriyoruz.  Geçmişini unutan ve kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktaramayan milletler varlıklarını  kaybetmektedirler. Biz, kendi kültürümüze, kendi değerlerimize ve kültürel değerlerimize sahip çıktıkça o kadar güçlü oluruz. Bu manada kültürümüzün ayakta kalmasını sağlayarak sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem veriyoruz. "diye konuştu.

 

Ziyaretin sonunda Kosova Milletvekili Müferra Şinik, maden taşlarından oluşan işlemeli özel Kosova Haritasının bulunduğu tabloyu hediye ederken, Başkan Tok'ta tüm heyete İlkadım'ı simgeleyen Saathane Tablosu hediye etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.