BALIKLAMA ATLAMAK TEHLİKELİ

BALIKLAMA ATLAMAK TEHLİKELİ
Samsun'da Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Adnan Altun, derinliği belli olmayan sulara yüksekten atlamanın büyük risk taşıdığından bahsetti

Samsun’da Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Adnan Altun, derinliği belli olmayan sulara yüksekten atlamanın büyük risk taşıdığını belirterek, “Balıklama atlamak, su derinliği iki metreden az ise oldukça tehlikelidir. Başın elden önce suyun tabanına çarpması nedeniyle boyun kemiklerinde kırılmalar oluşabilir” dedi. Samsun’da bulunan özel bir hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Adnan Altun, derinliği belli olmayan sulara yüksekten atlamanın büyük risk taşıdığını belirtti. Op. Dr. Adnan Altun, yaz mevsimi nedeniyle insanların serinlemek için denize, göle veya havuzlara gittiğine işaret ederek, serinleme sırasında en büyük tehlikenin halk arasında ‘‘balıklama atlayış’ olarak bilinen yüksekten atlamak olduğunu belirterek, “Deniz ve derinliği olmayan sulara yüksekten atlamak büyük bir risk. Suya atlarken yapılan bir hata boyun kemiğinin kırılmasına, ardından da omurilik yaralanmasına neden olabilir. Balıklama atlamak, su derinliği iki metreden az ise oldukça tehlikelidir. 
Başın elden önce suyun tabanına çarpması nedeniyle boyun kemiklerinde kırılmalar oluşabilir. Kırık, omurga içinden geçen omuriliği zedeleyebilir ve çoğu zaman kopartabilir. Omurilik hasarlarının en tehlikeli olduğu yer boyun bölgesinde olanıdır” dedi.Ayrıca Op. Dr. Adnan Altun, bulanık göl suları ve sonradan doldurulan kıyılarda riskin oldukça yüksek olduğunu vurgulayarak, özellikle taş ve kaya gibi zemin yapısı düzensiz sulara balıklama dalmanın büyük risk olduğunu da ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.