Balıkçıların yüzü gülüyor

Balıkçıların yüzü gülüyor
SAMSUN Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, bu yıl yakalanan hamsi miktarının geçen yıla oranla yüzde 75 arttığını belirterek, hamsideki bolluğun hem vatandaşın hem de balıkçıların yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, bu yıl Karadeniz’de hamsi bolluğu yaşandığını ifade etti. Hamsinin kilosu 4 TL’den satıldığını dile getiren Kıyak, "Bu yıl palamut çok az oldu. Mayıs ayında deniz suyu sıcaklığının düşük seyretmesi palamutun az yavrulamasına neden oldu. Genelde palamutun az olduğunda hamsi bol olur. Bu yıl da böyle oldu. Samsun’da balık haline günde 1 tondan az palamut gelirken, 500 ton hamsi geliyor. Geçen yıla oranla yakalanan hamsi miktarında yüzde 75 artış var. Hamsideki bu bereket vatandaşları da sevindiriyor. Çünkü Karadeniz insanının en çok tükettiği balık hamsidir. Hamsi bu bölge için bir kültür adeta. Karadenizliler kesinlikle hamsiden vazgeçmez" dedi. 

Geçen yıl hamsinin 11’nci ayda çıkmaya başladığını söyleyen Davut Kıyak, "Bu yıl 9'ncu ayın ortalarında hamsi avlamaya başladık. Hem bolluk var, hem de sezon erken başladı. Şubata kadar hamsi avlamaya devam edeceğiz. Bu yıl herkes hamsiye doyacak. Yine bu yıl çinekop ta fazla yok. Bunun dışında mezgit 6 TL, istavrit 5-7 TL, barbun 5-10 TL, kalkan 40-50 TL'den satılıyor. Sezona genel olarak baktığımızda balıkçı açısından şuan gidişat iyi" diye konuştu.  DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.