Balık piyasasını Samsun belirliyor

Balık piyasasını Samsun belirliyor
Türkiye'de 4 büyük balık hali bulunuyor. Samsun bu sıralamada dördüncü sırada yer alıyor. Türkiye genelinde balık piyasasını İstanbul, İzmir ve Bursa'dan sonra Samsun belirliyor.

Türkiye'nin önemli balık halleri arasında gösterilen Samsun Balık Hali'nde gece yarısından sonra başlayan mezat, sabah saatlerine kadar sürüyor. Samsun ve çevresinde denizde avlanan balıklar, kasalarla Samsun Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'ne getirilip açık artırmaya çıkarılıyor. Gece yarısından sonra başlayan ve günün ilk ışıklarına kadar süren mezattaki balıklar, fiyat ve türüne göre alıcı buluyor. Amasya'dan Ordu'ya, Çorum'dan Tokat'a kadar pek çok ilden Samsun'a gelen balıkçılar, geceyi mezatta geçiriyor. Balıkçılar, mezatta aldıkları balıkları tüketiciye ulaştırıyor.

SAMSUN FİYATTA BELİRLEYİCİ

Mezata katılan balık firması sahibi Ali Pamuk, Samsun'a Türkiye'nin farklı yerlerinden balık geldiğini, pek çok ile de buradan gittiğini söyledi. Halde bazı balık türlerinin açık artırma usulüyle, bazılarının ise belirlenen fiyatlarla satıldığını belirten Pamuk, "Balık piyasasını İstanbul ve İzmir ve Bursa'dan sonra Samsun belirler. Örneğin palamut çiftinin fiyatı İstanbul'da 20 lira ise Samsun'da 15-16 liradan aşağı olmaz" dedi.

SAMSUN DÖRDÜNCÜ BALIK HALİ

Pamuk, Samsun'a Türkiye'nin her yerinden alıcıların geldiğine işaret ederek, "Şu anda Gaziantep, Mersin, Hatay,  Giresun, Ordu'dan alıcılar var. Burası önemli bir merkezdir. İstanbul Balık Hali birinci, İzmir Balık Hali ikinci Bursa üçüncüdür. Türkiye'de 4 büyük balık hali var. Samsun dördüncü balık halidir. Balığın fiyatı buralarda arz talep üzerine belirlenerek alınıp satılır" diye konuştu.

Mezata katılan ve Kayseri'de balıkçılık yapan Mustafa Yazlık, haftanın 5 günü Samsun'a geldiğini aktararak, "Hamsi başta olmak üzere tüm balık çeşitlerinden alıyoruz. Her gelişimde yaklaşık 8 ton balık alıp götürüyorum. Samsun dışında İzmir ve Bursa'dan da balık ihtiyacımızı karşılıyoruz." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.