Bakanlık yurdunda kalan kızlara fuhuş tuzağı

Bakanlık yurdunda kalan kızlara fuhuş tuzağı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın İstanbul'daki Koruma, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde...

(KBRM) koruma kararı ile barınan kız çocuklarının, yurttan ayrı kaldıkları sürede zorla alıkonuldukları, istismar edildikleri ve örgütlü olarak fuhşa sürüklendikleri belirlendi.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine başlattığı soruşturma ve operasyonlarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yurdunda kalan kızları hedef seçen, onları çeşitli vaadlerle fuhuşa sürükledikleri tespit edilen 5 kişi yakalandı. Şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 1 kişi için de sınırdışı işlemleri başlatıldı.

JANDARMA BELİRLEDİ, SAVCILIĞA BİLDİRDİ

Olayla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre örgüt ve olay şöyle ortaya çıkarıldı.
"İstanbul İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Kemerburgaz-Ağaçlı Çocuk Koruma, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde (KBRM) koruma kararı ile barınmaktayken, yurttan ayrı kaldıkları sürede bazı şüphelilerce, zorla alıkonuldukları, istismar edildikleri ve örgütlü olarak fuhuşa sürüklendikleri belirlenmiş olup bu durum 10 Kasım 2014 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmiştir.

MAĞDUR KIZ ÇOCUKLARI ANLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat gereği yurtta barınmakta olan mağdur dört kız çocuğunun psikolog ve avukat huzurunda ayrıntılı ifadeleri ve şikayetleri alınmış, çocuklara şüphelilerin kullandıkları adresler hakkında yer gösterme yaptırılmış, şüphelilerin kimlikleri tespit edilmiştir.

SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNDEN TANIŞARAK "LÜKS YAŞAM" VAADİ

Soruşturma süresince yapılan teknik ve fiziki takip neticesinde örgüt mensubu E.P.(24)'nin sosyal paylaşım siteleri vasıtasıyla bağlantı kurduğu çocukları lüks yaşam vaadinde bulunarak, arkadaşlık veya evlenme vaadiyle kandırdıktan sonra, fuhuşa sürükleyen diğer örgüt mensupları Z.A. (40) ve aynı zamanda E.P. (24)'nin ablası olan KADER kod adlı E.P.(31)'ye yönlendirdiği tespit edilmiştir.

18 ÇOCUK ÖRGÜTÜN PENÇESİNDEN ALINDI

Örgütün bu yöntemlerle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı KBRM'de koruma altında bulunan veya geçmişte bu yurtta kaldığı halde şu anda yurttan kaçmış olan 18 kız çocuğu fuhuşa sürüklemek için irtibata geçtiği tespit edilmiş olup yapılan bu soruşturma sayesinde bu çocuklar da kurtarılmıştır.

ŞÜPHELİLERE OPRASYON

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yaklaşık üç ay süren araştırma, inceleme, teknik ve fiziki takipler neticesinde 03 Şubat 2015 günü 07.30 sıralarında beş şüpheliye ait Başakşehir ilçesinde bir, Fatih ilçesinde bir ve Şişli ilçesinde iki olmak üzere toplam dört adreste eş zamanlı olarak operasyon icra edilmiş olup operasyon neticesinde birisi yabancı uyruklu olmak üzere beş şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

3 TUTUKLAMA 1 SINIRDIŞI

İfadelerinin alınmasını müteakip bir çocuk Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce belirlenen Çocuk Esirgeme Kurumuna teslim edilmiş, Özbekistan uyruklu bir kadın hakkında ise pasaport kanununa muhalefet suçundan sınır dışı edilmesi işlemleri başlamıştır.
Şüphelilerden KADER Kod adlı E.P. ve kardeşi E.P ile Z.A sorgularının yapılmasını müteakip 05 Şubat 2015 günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak KADER Kod adlı E.P. Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine, kardeşi E.P ile Z.A ise Metris Kapalı Cezaevine konulmuştur." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.