Bakanlık hayırlı olsun da

12 yıl sonra Samsun"umuza bahşedilen Bayındırlık Bakanlığı hayırlı olsun.

Milletvekilimiz Sayın Mustafa DEMİR"e başarılar diliyorum.

Ancak bir şartla;

Türkiye"mizin en önemli iki ovası Samsun"da bulunmaktadır.

Çarşamba ve Bafra-Alaçam ovaları…

Bu ovaları sulaması için yaklaşık 25-30 yıl evvel yapılmış ve bitmiş sulama barajları da halen mevcuttur ve ekonomik ömürlerini tüketmeye devam etmekteler (Suat Uğurlu ve Derbent barajları).

İki Ovamızda yarım yamalak yapılan kanal kanalet sistemli ilkçağ teknolojisi sulama kanalları da bu iki güzide ovamızı güçlerinin yettiğince çölleştirmeye devam etmekteler!

Trilyonlarca liramızı ovaların mahvedilmesi için harcayan DSİ" denen kuruluş da seyretmekte ve maalesef ülkemize kötülük yapmaya devam etmektedir.

İlimiz 7 yıldır iktidar olan hükümetimize önce 7 sonra 6 milletvekili verdi henüz ovalarla ilgili ciddi bir çalışma yapılmadı…

Şimdi de bir bakanımız var inşallah bu defa ciddi bir çalışma yapılır…

Öncelikle DSİ yetkilileri ve o demode projelerde imzaları bulunan teknik adamlar hesaba çekilmeli ve ovalarımıza yaptıkları kötülüğün hesabı sorulmalıdır…

20.nci yüzyılda yaptıkları, MÖ"ye ait sulama sistemini hangi aklı evvelin yaptığı ortaya çıkarılmalıdır.

Tarım potansiyeli bakımından ülkemizin önde gelen illerinden olan Samsun"umuza ve Sayın Demir"e bakanlığın hayırlı olmasını diliyorum.

Şayet bu iki ovanın durumuna ( dostlar alışverişte görsün misali değil) ciddi bir çözüm bulunamazsa, es geçilir veya laf kalabalığı ile gün kurtarılmaya çalışılırsa en ağır eleştirileri yapacağımdan şüpheniz olmasın.

Bakanlığın Samsun"umuza hizmet getireceği umuduyla…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR