BAKAN'A HAVAALANINI SORDU

BAKAN'A HAVAALANINI SORDU
CHP’li Tekin Kalkınma Bakanına Samsun Havaalanını sordu

CHP’li Tekin Kalkınma Bakanına Samsun Havaalanını sordu…

 “Sayın Bakan niçin ödenek aktarılmadı?”

CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin Plan Bütçe Komisyonunda Kalkınma Bakanlığı’nın Bütçesi görüşülürken Lütfi Elvan’a Samsun havaalanını sordu.

“Tekin 2018’de ikinci pistin sözünü aldı”

CHP Samsun Milletvekili Hayati TEKİN, Şuanda Samsun’un en önemli sorunu haline gelen ve 1 Mart itibariyle en az 3 ay süreyle kapanacak olan Samsun Hava Alanın problemi ve çözüm önerisini Kalkınma Bakanı Lütfü ELVAN’a iletti. 

“Sorumlusu sizsiniz, Günah sizindir”

Tekin Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a hitaben; “Samsun havaalanı 1 Mart itibari ile en az 3 ay süreyle kapatılacak. Kapatılma nedeni neticede 19 cm yi bulan pistteki seyim şeklindeki çökme gösteriliyor, teknik olarak doğru olabilir, ancak esas sebep sizsiniz. Bu çökme çok eskiden biliniyordu. Buna rağmen ödenek aktarmadınız.

Tekin Bakana hitaben konuşmasının devamında; “31 Aralık 2012 tarihinde resmi rapora yansıdığı halde, ikinci pist için herhangi bir çalışma yapılmamıştır. İkinci pist Samsun Uluslararası Havaalanı için zaten şarttır. Şimdi ilgisizlik nedeniyle 3 ay süreyle kapanacak olan Samsun Çarşamba Havaalanı Samsun’a ekonomik olarak vereceği zarar yeni bir piste eş değerdir. Bu günahta Devlet Planlama Teşkilatına, yeni adıyla Kalkınma Bakanlığına ait bir günahtır. Her halükarda ikinci pisti de Samsunlular olarak acil bekliyoruz.”

Tekin DHMİ Genel Müdürü’nü de makamında ziyaret etti.

CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, DHMİ Genel Müdürü Funda OCAK’ı makamında ziyaret ederek çözüm aradı, aynı soruları ve çözüm önerilerini sayın Ocak’a da ilettiğini ve zamanında tedbir alınmayışını da tartışırken sayın Funda Ocak’ın da hava alanının kapatılmasına teknik olarak mecbur olduklarını, 19 cm derinliğinde pist boyunca bir seyim şeklinde çökme olduğunu ve yapım süresinin yaklaşık 11 ay olduğunu vurguladı. Kalkışta uçağın kuyruk kısmının yere değme ihtimali olduğunu ve çökme nedeniyle  22 cm’ye ulaşan  bu riski de kimsenin alamayacağını belirtti.  

Temmuz ayındaki olimpiyatlara kadar pisti açacaklarını, diğer tamir tadilat ve bakımları bilahare devam edeceklerini, bu bakımların havaalanının açılmasına etki etmeyeceğini söyleyen Genel Müdür Funda Ocak, aslında yapım süresi yaklaşık 11 ay süren pisti  Temmuz ayındaki olimpiyatlara kadar  açacaklarını ifade etti.

DHMİ Genel Müdürü Funda OCAK Tekin’e hitaben “İkinci pist yapılmasının gerekli olduğunu bu öneriye kendisinin de katıldığını, çalışmalara başladıklarını, bu 3 aylık kapanmanın da kendilerine ders olduğunu 2018 yılında yatırım programına ikinci pisti alacaklarına söz verdi. Dolayısıyla inşallah şerden hayır doğacak” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum