BAKAN VARANK: YAPTIĞIMIZ İŞLERİN ÜRETİMİN ÖNÜNÜ AÇTIĞININ FARKINDAYIZ

BAKAN VARANK: YAPTIĞIMIZ İŞLERİN ÜRETİMİN ÖNÜNÜ AÇTIĞININ FARKINDAYIZ
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Bizim siyasetimizde aldatmak yok, aldatmak başkalarının işi. Bu dönemde neler yaptığımızın, yaptığımız işlerin ekonomiye nasıl katkı sağladığının, özellikle üretimin önünü açtığının farkındayız." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, muhalefetin sanayi ve fabrika eleştirilerine ilişkin, "Biz gerçekten bu sanayiyi bitirdiysek bu organize sanayiler topraktan kendi kendine mi çıktı? Sanayiciler buraya gelip bu yatırımları eğer para kazanmıyorlarsa, ekonomi oluşturmuyorlarsa neden yapıyorlar?" dedi.

Arifiye ilçesindeki 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tekstil fabrikasını ziyaret eden Varank, fabrika sahiplerinden çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Çalışanlarla sohbet eden Varank, daha sonra Söğütlü 3. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Toplu Açılış ve İmza Töreni'ne katıldı.

Varank, burada yaptığı konuşmada, Sakarya'nın son yıllarda saniyede gaza bastığını, gelişen sanayisiyle kendilerinin en uğrak şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Varank, bugün yatırım bedeli güncel rakamlarla yaklaşık 4,7 milyar lirayı bulan 43 fabrika ve bir lojistik merkezinin yanı sıra 3. OSB'ye ait idari ve sosyal tesisler ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansının desteklediği 2 projenin resmi açılışını yaptıklarını, Sakarya'da tarımdan gıdaya, tekstilden mobilyaya, otomotivden makineye kadar birçok alanda neredeyse her hafta yeni yatırımların başladığını ya da devreye alındığını ifade etti.

Bu törende açılışı yapılacak fabrikaların Sakarya'daki 5 Organize Sanayi Bölgesi'nde 1 Ocak 2020'den itibaren çalışma ruhsatı alarak faaliyetlerine başlayan yatırımlar olduğunu belirten Varank, müteşebbislerin kendilerinin göz bebeği olduğunu dile getirdi.

Varank, dünyada yaşanan türbülansa, global piyasalardaki bütün belirsizliklere rağmen müteşebbislerin ülkeye güvenerek yeni yatırımlar yapmayı sürdürdüklerine işaret ederek, "Bugün açılışını yaptığımız 44 tesis, bugüne kadar 2 bin 700 vatandaşımıza ekmek kapısı oldu. İnşallah bu sayılar önümüzdeki dönemde artmaya devam edecek." dedi.

Hükümet olarak sağlanan teşvik ve desteklerin özel sektörün yatırım yapmasının önünü açtığını vurgulayan Varank, şöyle devam etti:

"Muhalefet sözcüleri sürekli AK Parti'nin sanayiyi bitirdiğini, AK Parti zamanında tek bir fabrika açılmadığını iddia etmeye devam ediyorlar. Bugün geldiğimiz noktada, burası AK Parti iktidarı başlamadan önce yer seçimi yapılmış ancak AK Parti iktidarında altyapılarının tamamlanmasıyla burada faaliyete geçmiş bir organize sanayi bölgesi. Yani 2002 yılında burası boş bir arsayken şu anda 55 firma faaliyetlerine devam ediyor. 17 firma inşaatı devam ediyor. 6 bine yakın vatandaşımız şu anda burada istihdam ediliyor. Biz gerçekten bu sanayiyi bitirdiysek bu organize sanayi topraktan kendi kendine mi çıktı? Sanayiciler buraya gelip bu yatırımları eğer para kazanmıyorlarsa, ekonomi oluşturmuyorlarsa neden yapıyorlar? Tabii onların ifadelerinin hiçbir anlamı yok. Biz işimize bakmaya devam edeceğiz. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum; biz bu açılışları yaptığımızda yine bu açılışlara kulp takmaya çalışanlar oluyor."

Varank, katıldığı toplu açılış törenlerine kulp takmaya çalışanların, daha önce açılışı yapılan fabrikaların tekrar açıldığı iddiasını öne sürenler olduğunu ifade ederek, alanda bulunan ve yatırımları açılan sanayicilere söz verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.