BAKAN NEYİ İNCELİYOR ?

BAKAN NEYİ İNCELİYOR ?

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın, Samsun’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde görevli bir şoförü, bir önceki dönem Bakan olan Suat Kılıç zamanında kullanılan logolu aracı kullandığı gerekçesi ile sürgün ettiği iddiaları kamuoyunda şaşkınlık ile karşılaştı.Sizinle paylaştığımız fotoğrafta gördüğünüz araç eski Bakan Suat Kılıç’ın bir yakını tarafından kullanılanılmakta. Kamuoyunun malumu olduğu üzere, Bakan Çağatay Kılıç döneminde, eski bakan zamanında kullanılan bakanlık logosu değiştirilmişti. Söz konusu araçta eski logonun kullanılıyor olması üzerine, Bakan Çağatay Kılıç, Adnan Konaş ile birlikte aracı inceliyor. Bakan Kılıç’ın araçta eski döneme ait logonun kullanıldığını görmesi üzerine, aracı kullanan kurum çalışanını sürgün ettiği ileri sürülüyor. Sürgün edilen çalışanın eski Bakan Suat Kılıç’ın bir yakını olması da dikkatlerde kaçmadı.Samsun’da gerçekleştirilen ve Dünyanın en büyük üçüncü olimpiyatının hazırlık çalışmalarının sürdüğü bir zaman dilimine ait olan bu görüntü, “Bakan Kılıç’ın,  bu kadar önemli bir organizasyonun hazırlıklarını kontrol etmek yerine bir araçta kullanılan eski logo ile meşgul olması ne kadar doğru?” sorusunu akıllara getirdi. Öte yandan, aracı kullanan kişinin eski bakanın bir yakını olması ve Bakan Çağatay Kılıç’ın daha önemli işler ile ilgilenmek yerine bu kişiye sürgün ettiğinin ileri sürülmesi hayretle karşılandı.

BAKAN’IN BAŞKA İŞİ YOK MU?
Samsun şehri İşitme Engelliler Olimpiyatı gibi dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yaptığı bir dönemde, son güne kadar gerekli hazırlıkların tamamlanmadığı kamuoyunun malumu. Bakan Kılıç’ın bu tavrı akıllara şu soruları getirdi.Bakan Çağatay Kılıç, eski bakan Suat Kılıç’ın dönemine ait logoya bile tahammül edemezken, açılışını yaptığı tesislerin birçoğu Suat Kılıç döneminde yapılan tesisler. Öte yandan Samsun’da başlayan olimpiyat oyunları da Suat Kılıç döneminde alınmış ve Samsun’da yapması sağlanmış bir organizasyon. Eski Bakan Suat Kılıç, hiç sevmediğimiz bir kişi olmasına rağmen, objektif olmak adına bu gerçeği dile getirmek zorunda kaldık.Bakan Kılıç’ın, araçların logoları ile ilgilenmek yerine, Suat Kılıç döneminde Samsun’a kazandırılan bu olimpiyatlar için gerekli hazırlıkları zamanında bitirmiş olması Samsun halkının kendisinden beklentisiydi.Suat Kılıç Bakanlığı devrettiğinde Samsun Stadı ‘nın %70'ler seviyesinde bitmiş olmasına ve olimpiyat gibi uluslararası bir organizasyon olmasına rağmen hala tam olarak bittiği söylenemez. Bu Olimpiyatların Samsun'da yapılacağının yıllar öncesinden biliniyor olmasına rağmen, hazırlıkların şu güne kadar bitmemiş olması, “Acaba olimpiyatlar Bakan Çağatay Kılıç tarafından yeterince önemsemiyor mu?" sorusunu akıllara getirmekte. Oysa Suat Kılıç döneminde Mersin Stadı 11 ay gibi bir sürede temeli atılıp hizmete açılmıştı. Bakan Çağatay Kılıç’ın, uluslararası bir organizasyon olan olimpiyatlara, %70'i yıllar önce tamamlanmış tesisleri tamamlayamadan girmesi, akıllara soru işarete olarak takıldı. Bakanın kendi memleketinde durum bu ise diğer illerde durum nedir diye düşünülmeden edilemiyor.


BU ADNAN KONAŞ'IN İŞİ Mİ?
Bakan Kılıç, bir araçta logo denetimi yaparken, yanında bulunan isim de dikkatlerden kaçmadı. Bakan ile birlikte logo incelemesine katılan isim Adnan Konaş. Peki kimdir Adnan Konaş? Hatırlarsanız Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adnan Konaş’ın ilçe yönetimine alınmasını istemişti. Bu isteğinin yerine getirilmesi için de İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin’e talimat vermişti.  Adnan Konaş,  daha önce CHP’ye üye olması nedeniyle AK Parti ilçe teşkilat yönetimine alınmamıştı. Bu duruma sinirlenen Kılıç, ilçe başkanı Şahin’e tavır almıştı.Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’ın, müdürlük çalışanlarının ilgi alanına giren bir araç incelemesine bizzat kendisinin katılması ve yanında da konu ile hiçbir ilgisi bulunmayan bir kişinin bulunması, kamuoyu tarafından, “ Bakan Kılıç’ın yapacağı daha önemli işler yok mu?” sorusunu sormasına neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum