Bakan Kılıç Vefa Yürüyüşünde

Bakan Kılıç Vefa Yürüyüşünde
Bakan Çağatay Kılıç 57. Alay Vefa Yürüyüşü sırasında TRT Haber ve TGRT Haber kanalının sorularını cevapladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çanakkale’de kutsal değerlerimiz için en büyük fedakârlığı  yapan şehit ve gazilerimizi şükranla andığını belirterek," Millet olarak burada Çanakkale’de nasıl bir birlik-beraberlik içinde  düşmanlarımıza karşı direndiysek  bugün de ülkemize, bayrağımıza,bu cennet vatanımıza göz dikenlere, hainlere  karşı bir olacağız. Bu ülkeyi bölmeye çalışanlar asla başarılı olamayacak." "dedi.

Bakan Çağatay Kılıç 57. Alay Vefa Yürüyüşü   sırasında TRT Haber  ve TGRT Haber kanalının sorularını cevapladı.

Bakan Çağatay Kılıç TRT Haber'e yaptığı açıklamada ," Cumhuriyetimizin kuruluşunda, kurtuluş aşamasında Çanakkale’de kutsal değerlerimiz için en büyük fedakârlığı ortaya koyan şehitlerimizi ve  gazilerimizi şükranla  anıyoruz" diye konuştu. Bakan Çağatay Kılıç,  söyle devam etti:

"Bugün ülkemizin birliği bölünmez bütünlüğü ve bayrağımız için tüm ülkede emniyet güçlerimize askerlerimize şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazi olanlara şifalar diliyorum "diyen Bakan Çağatay Kılıç, 

sözlerine şöyle devam etti:

" Millet olarak burada Çanakkale’de nasıl bir birlik içerisinde beraberlik içerisinde düşmanlarımıza karşı direndiysek, bir olduysak bugün de ülkemize göz dikenlere hainlere karşı bayrağımıza ve bu cennet vatana göz dikenlere karşı bir olacağız, beraber olacağız, onları hiçbir zaman başarıya ulaştırmayacağız. Biz her zaman 2023’te cumhuriyetimizin 100 yılı sonra 2053 ve 2071 hedeflerimize hep beraber inşallah yürüyeceğiz."

 

Çanakkale'de  fedakarlığın, birliğin ,beraberliğin her türlüsünün ortaya konulduğuna dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç,"Bu sene 101’inci sene anma törenlerini  yapıyoruz.Gerçekten gençlerimiz burada neler yaşandığını, neler hissedildiğini daha iyi anlıyorlar. Buraya geldiklerinde birbirleri ile kaynaşma imkânı buluyorlar. Onların burada  yaşanan hissiyatı anlamaları bizleri memnun ediyor. Conkbayırı’nda yapacağımız anmadan sonra şehitler abidesine geçeceğiz. Orada da bir törenimiz olacak. Çanakkale çok farklı özellikleri olan bir coğrafyadır. Burada fedakârlığın birliğin beraberliğin her türlüsü ortaya konmuştur. Düşman dahi olsa orada Türk askerinin göstermiş olduğu insani değerleri tüm dünya biliyor. Burası Cumhuriyetimizin kurucusu, hamisi Mustafa Kemal’in askeri anlamdaki bilgilerini ortaya koyduğu yer olarak anılır" şeklinde konuştu.

 

Bakan Çağatay Kılıç, Çanakkale'de mücadele eden  şehitlerimiz arasında çok genç olan öğrencilerle, üniversitede okuyan öğrencilerin yanı sıra   spor kulüplerimizin de üyesi şehitler ve gaziler de bulunduğunu söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, bunların yanı sıra Anadolu’nun çok farklı yerlerinden, bu gün artık Anadolu toprağı olmayan balkanlardan ve  Ortadoğu coğrafyasından gelerek, Çanakkale'de   vatan toprakları için direnenler de olduğunu ifade ederken," Çünkü Çanakkale’nin anlamı çok farklıydı. Topraklarımızı ele geçirmek isteyenlere karşı verilen savaşın çok farklı bir anlamı vardı. Birlikteliğin beraberliğin inancın medeniyetimizin bir savunmasıydı bu yüzden herkes burada omuz omuza mücadele verdi.  Diyarbakırlısı, Ardahanlısı, Samsunlusu, Mersinlisi, İstanbullusu ama aynı zamanda Şamdan gelen Azerbaycan’dan gelen birçok kardeşlerimiz şehitlerimiz oldu.Avrupa’dan gelen kardeşlerimiz de var. Burada ciddi anlamda katılım da var. Bu yılki vefa yürüyüşüne yurt dışında yaşayan ve burada milli manevi değerlerini hatırlayan anmak isteyen kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz."diye konuştu.Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 "Bizim tarihimizden gelen zaman ortaya koyduğumuz bir karakterimiz var. Biz bağımsızlığımızı birliğimizi beraberliğimizi ve kardeşliğimizi medeniyetimizden aldığımız gücü unutmayan bir milletiz, o 

anlamda gençlerimiz de ecdadımızın ne yaptığını biliyor. Bir burada hainlere karşı hiçbir şekilde pes etmeden mücadeleye devam edeceğiz ama şunu da çok iyi biliyoruz; bu ülkeyi bölmeye çalışanlar asla başarılı olamayacak.Burada çok farklı coğrafyalardan gelen kardeşlerimiz var. Hep beraber burada yürüyorlar bu şuuru iyi biliyorlar, biz millet olma şuurunu çok iyi bilen bir milletiz dolayısıyla gelecekten de hiçbir şekilde korkumuz yok. İnşallah 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100 yılında sayın Cumhurbaşkanımızın da koymuş olduğu hedeflerden birisi biliyorsunuz en büyük 10 ekonomiden birisinin arasına girmek. Bunu inşallah bu gençlerimizle çocuklarımızla başaracağız.Biz her zaman geleceğe mücadelemizi sürdüren her zaman daha iyi yerlere gelmek için mücadele eden bir milletiz;  bugünümüz dünden daha iyi yarınımız bu günden daha iyi olacak. ilk 10 ekonomi arasına girmek Türkiye’nin dünyada daha güçlü bir şekilde söz sahibi olması, Avrupa birliği üyelik süreci, bunların hepsi geleceğe yürüyüşümüzün ve ülkemizin milletimizin geleceğe doğru attığı adımların bir parçasıdır. Biz zaten çok büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız bunun farkında olarak bunu yaşayarak geleceğe doğru yürüyeceğiz. "

 

Bakan Çağatay Kılıç, TGRT Haber kanalında da yaptığı  değerlendirmede  57.Alay Vefa Yürüyüşü'ne katılan gençlerin, ecdatlarımızın burada nasıl bir fedakârlık gösterdiğini, burada neler başardığını bir nebze olsun hissetme imkanı bulduklarını belirtti.Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasında şöyle dedi:

 

" İnşallah önümüzdeki senelerde de devam ederek ecdadımızın burada yaşamış olduğumuz bu cennet vatanı nasıl kazandığımızı gençlerimiz daha iyi anlayacaklar ve geleceğe bunu taşıyacaklar. Özellikle genç kardeşlerimizin orada o ruhu yaşıyor olmaları gerçekten bir arada ve huşu içerisinde ve çok sükûnlu bir ortam içerisinde tefekkür ederek bu yola başlamaları bizi mutlu ediyor. Türkiye’mizin Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda her ailede büyük  fedakârlıklar yapıldı. Biz de burada gazi olanları, kurtuluş savaşında mücadele edenleri hatırlıyoruz. Türkiye cumhuriyeti olarak, tüm millet olarak bir aradayız bu hissiyat yaşıyoruz.İnşallah geleceğe çok daha bilinçli bir şekilde, 2023, 2053, 2071 hedeflerimize inşallah hep beraber yürüyeceğiz. 23 Nisan’ı geride bıraktık önümüzde 19 Mayıs var. Daha sonra Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıl dönümü var. Bunların değerini bilerek ne anlama geldiğini anlayarak, tarihimizden gelen, medeniyetimizden gelen güçlerle geleceğe yürüyeceğiz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.