BAKAN KILIÇ URFA'DA

BAKAN KILIÇ URFA'DA
-"Elinde silah olanla bizim işimiz yok"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, AK Parti olarak bizim inancımız başkanlık sisteminin daha doğru olduğudur. CHP de, buna muhalif olan başkaları da başkanlık sistemi dendiği zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsıyla bunu bir araya getirmeye çalışıyor. Bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsıyla alakalı bir konu değil ki. Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanıdır. Başkanlık sistemi Türkiye'de ihtiyaç olan bir şeydir” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, temas ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa’da Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretlerinin ardından AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

AK Partililere hitaben bir konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, Şanlıurfa’nın Türkiye ve Hükümet açısından ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, “Şanlıurfa gerçekten önemli bir şehrimiz. Ülkemiz ve hükümetimiz açısından farklı bir öneme sahip olan bir şehir. Kabinede bakanı olan bir şehir. Çok değerli Gıda, Tarım ve hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik Bey’in sizlerle bir arada yaptığı çalışmaları biliyoruz. Kendisinin Şanlıurfa nezdinde büyük bir teveccühü olduğunu görüyoruz. Kendisi de her fırsatta Şanlıurfa için ne yapabiliriz diye kabinedeki diğer bakanlarla birlikte yoğun bir çaba sarf ediyor. Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi, genç, dinamik birisi. Gördüğüm kadarıyla bu işin şevkini, heyecanını almış, Şanlıurfa halkına hizmet etmek için yoğun çaba içerisinde. Bu anlamda başkanımıza başarılar dilerim” diye konuştu. 

“78 milyona aynı gözle bakan insanlardan bir araya gelmişiz”

“Ülkemizin, milletimizin geleceği; birlik beraberlik içinde, farklılıkları yaşayarak zenginlik içerisinde geleceğe yürümekten geçiyor” diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bayrağımız bellidir. Devletimizin yapısı bellidir. Bizim aramızda ayrı gayrı yoktur. Ayrı gayrı görenler başkaları. Kendilerini sadece belli bir bölgenin ve kişilerin temsilcisi olarak görenler bu ülkede başarı elde edemezler. Çünkü bizim milletimiz herkese aynı gözle bakar. 78 milyona aynı gözle bakan insanlardan bir araya gelmişiz. Dolayısıyla birlik ve beraberliğimiz üzerinde hiçbir soru işareti yoktur. Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yaşayan her vatandaşımız birinci sınıf vatandaştır. Geçmişte bazı farklı uygulamalar olmuştur. Ama onlar geçmişte kalmıştır. Bunların bizzat şahidi sizlersiniz”

"Şanlıurfa, 500 bine aşkın Suriyeli kardeşimizi misafir ediyor"

Şanlıurfa'nın 500 bine aşkın Suriyeliyi misafir ettiğine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç,  "Şanlıurfamız, bunu hiç bir zaman sıkıntı yaşamadan yapıyor. Bu çok büyük bir başarıdır. Bunu başaran millet nasıl olur da kendi arasında ayrılığa düşmüş olabilir. Bunu kim böyle anlatmaya çalışıyor? 2 buçuk milyonu aşkın Suriyeli kardeşimiz o diktatörün zulmünden kaçarak Türkiyemize sığındı. Evinden, yurdundan ailesinden edildi. Kim kucak açtı?  Türkiye açtı. Benim memleketim olan Samsun'da da var Suriyeli kardeşimiz. Orada da biz onları ağırlıyoruz ama siz 500 bine aşkın Suriyeliyi Şanlıurfa'da barındırıyorsunuz. Allah sizden razı olsun. Bu insanlar yarın bir gün Allah'ın izniyle evlerine, yurtlarına dönecekler. Döndüklerinde, 'Biz sıkıştığımızda, bize zulüm edildiğinde Türkiye bize kapılarını açtı.  Şanlıurfa'daki kardeşlerimiz bize kapılarını açtı' diyecekler" açıklamasında bulundu.

"Bu milletin arasında ayrılık olamaz"

"Bu kadar büyük bir başarıyı böyle bir ensarı ortaya koyan bu milletin arasında ayrılık olamaz" diyen Bakan Çağatay Kılıç,  şunları söyledi:

"Bazı geçmiş dönemlerdeki yanlış uygulamalardan dolayı serzenişte bulunan kardeşlerimiz oldu ama bugün onlar yok. Kimsenin hangi lisanda konuştuğuyla ilgili Türkiye'de bir ayrım mı var? Öyle bir şey yok ama kendini bu milletin parçası görmeyen, medeniyetinin, geçmişinin parçası olarak görmeyenler onlar kendilerini ayrı görebilirler."

"Elinde silah olanla bizim işimiz yok"

Herkesle konuşup fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Bir şey hariç, elinde silah olanla bizim işmiz yok. Biz bunu kabul etmiyoruz. Sizler de etmiyorsunuz. Zaten sıkıntı onlar açısından orada. Vatandaşımız, milletimiz onları kabul etmiyor, istemiyor. Gittiğimiz her yerde konuştuğumuz her vatandaşımız  bize, 'biz bu ülkede bu milletin birer parçası olarak yaşamaktan mutluyuz, onurluyuz, gururluyuz. Aramıza ayrılık fitnelik sokanları çekin alın götürün' diyor" ifadelerini kullandı.

"TBMM kürsüsünde bu millete faydası olacak şeyleri konuşmamız lazım"

TBMM'deki kürsünün milletin kürsüsü olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "O kürsüde herkesin her fikri söylemeye hakkı vardır. Söylüyor da zaten ama kusura bakmayın kürsüyü farklı anlamlarda kullanma ve kitleme kimsenin hakkı değildir. TBMM'yi çalıştırmak İktidar olarak bizim  sorumluluğumuzdur. Bu siyasette böyledir, Parlamento’da da böyledir ama biz bununla ilgili olarak  çabamızı ortaya koyarken, kilitlemeye çalışanların da ne yapmaya çalıştıklarını iyi göreceğiz. Olmayan şeyleri sürekli getirip de kürsülerde dile getirenlere de cevabı vereceğiz. O kürsüde bu millete faydası olacak, geleceğine faydası olacak şeyleri konuşmamız lazım. Vatandaşlarımız milletvekili olarak oraya bizleri 'bizim sorunlarımızı çözün, bize hizmet edin' anlamında gönderdiler. 'Gidip de oraya farklı şeyler söyleyin,  gerçek dışı şeyler söyleyin' demediler... Bunu iyi anlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Sizlere birlikte  bu yolu yürümekten gurur duyuyoruz"

Şanlıurfa'da ciddi yatırımları olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, bunların artarak devam edeceğini belirtirken, "Gençlerimize, ailelerimize yönelik beraberce yapacağımız çok ciddi yatırımlarımız olacak. Ben sizlere özellikle teşekkür etmek istiyorum. Sizler Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Cumhurbaşkanımıza sahip çıktınız. AK Parti olarak girdiğimiz seçimlerde bizlere sahip çıktınız. Allah sizden razı olsun. Ben her zaman söylüyorum; siyaset yapan herkese Allah sizler gibi yol arkadaşı nasip etsin. Sizlere birlikte bu yolu yürümekten gurur duyuyoruz. Hizmet noktasında gece gündüz demeden bu çalışmaları yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır"

Yeni anayasa konusunu 2011 seçimlerinde dile getirdiklerini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Şimdi tekrar söylüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır. Sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır. Bu sivil anayasanın parlamentoda mecliste çalışma komisyonu kuruldu.  İnşallah orada yazılır, oradan çıkar. Orada herkes temsil ediliyor. Yani yüzde 50 oy aldık diye yüzde 50'si bizim  demedik. Herkesi eşit aldık. Yine aynı şekilde eşit olsun istiyoruz. Meclis Başkanımızın başkanlığında orada eşit şekilde oturup konuşacağız" diye konuştu.  

"AK Parti olarak bizim inancımız başkanlık sisteminin daha doğru olduğudur"

Türkiye'de yönetim içerisindeki sıkıntıların da bu anayasa çerçevesinde çözülmesi gerektiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Her türlü yönetim modelini de konuşmamız gerekiyor. AK Parti olarak bizim inancımız başkanlık sisteminin daha doğru olduğudur. Cumhuriyet Halk Partisi de buna muhalif olan başkaları da  başkanlık sistemi dendiği zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsıyla bunu bir araya getirmeye çalışıyor. Bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsıyla alakalı bir konu değil ki. Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanıdır. Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeye büyük hizmetler yapmıştır ve yapmaya da devam etmektedir. Kendisinin ortaya koymuş olduğu duruş şahsıyla ilgili değildir.  Bunu zaten bütün milletimiz de artık görüyor. Bu duruş, ülkemizin gelecek yürüyüşüyle ilgili bir duruştur. Dolayısıyla biz bu anlamda her şeyin tartışılmasını, neyin ne olduğunun konuşulmasını söyleyenlerdeniz. Benim de partimin de fikri budur.  Başkanlık sistemi Türkiye'de ihtiyaç olan bir şeydir. Bunu Sayın Başbakanımız da dile getiriyor."

"Bu sistemin daha iyi işleyen bir şekilde düzeltilmesi gerektiğini söylüyoruz"

Türkiye'nin siyasi tarihinde geçmişte farklı sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Şu andaki sisteme baktığınız zaman Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın Başbakanımız aynı siyasi düşünceden geldikleri ve aynı istikamete doğru ilerlemeye çalıştıkları için bir sıkıntı olmuyor. Ama farklı yerlerden gelen iki kişi o konumlarda olduğu zaman bir geçmişi hatırlayalım. Örnekleriyle hatırlayalım. Dolayısıyla bu sistemin daha iyi işleyen bir şekilde düzeltilmesi gerektiğini söylüyoruz"  ifadesinde bulundu.

Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle tamamladı:

"Kadın kollarımız ve gençlik kollarımız üzerinizde büyük sorumluluklar var.  İyi bir sinerji ve beraberlikle bunu inşallah geleceğe taşıyacağız. Biz sizlerle birlikte yürümekten gurur duyuyoruz.  İnşallah sizlerle beraber ülkemize çok hizmetler yapacağız. Cumhurbaşkanımız, 2002'de  başbakan olarak göreve başladığında 'bu söylediklerini nasıl yapacaksın' demişlerdi. Kendisi, tek bir şey söylemişti; 'Ben bu ülkeye güveniyorum. Bu yolu hep beraber yürüyeceğiz'... Elhamdülillah, biz bu başarıları yaşadık. Başbakanımızın dediği gibi ilk günkü aşkla yürüyeceğiz."

Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığındaki toplantının ardından, Balıklıgöl Halil Ür Rahman Cami ve Balıklıgöl’ü ziyaret etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.