BAKAN KILIÇ PROJELERİ ANLATTI

BAKAN KILIÇ PROJELERİ ANLATTI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, amatör spor kulüplerine vergi indirimi müjdesi verirken, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları sürecinde...

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un da aralarında bulunduğu büyük spor kulüplerine maddi destek sağlanacağını söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, en büyük rüyasının ise Olimpiyat Hazırlık Merkezi kurulması olduğunu kaydetti.

 
SAMSUN'A PANORAMA 1919 MÜZESİ YAPACAĞIZ"
Samsun'a yapılacak olan Panorama 1919 Müzesi hakkında bilgi veren Bakan Kılıç, "Biliyorsunuz İstanbul’da Panorama 1453 Müzemiz var. İstanbul’un Fethi’nin resmedildiği bir panoramik müze. Merkezdeki Yaşar Doğu Spor Salonumuz sportif anlamda kullanılma konusunda zamanı doldurmuş olan nostaljik bir bina. Biz buraya “Panorama 1919 Müzesi” yapacağız. Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun başlangıcı olan Samsun şehrimizde başbakanımızın da meşale şehri olarak adlandırdığı  Samsun, aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın da çok farklı önem verdiği şehirdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda çok büyük önemi olan şehrimiz. İlkadım mahallemizin içerisinde ilk adımların atıldığı şehirdir. Burada “Panorama 1919 Müzesi” yapıp ve bunu da dijital programlarla yapılacak. Dış dizaynı da ahşap ağırlıklı güzel bir yapıyı şehrimize kazandıracak olan bir müze ve aynı zamanda sosyal etkinlik alanı tarzında da iç içe olan bir müze tarzına dönüştüreceğiz. Avrupa’da çok örnekleri var. Samsunumuza gelip de ziyarette bulunan herkes bu müzede Cumhuriyetimize giden yolun nasıl başladığını görebilecekler" diye konuştu.


4 BİN SPORCUYA MADDİ DESTEK
857 Sporcunun hazırlıklarını sürdürdüğüne değinen Bakan Kılıç, "2016 Rio Olimpiyatları birinci hedefimiz, ama biz şimdiden 2020 ve 2024 için bir program hazırlamaya başladık. Şu anda 21 ilde 17 branşta toplam 857 sporcumuz TOHM’larda hazırlıklarını sürdürüyorlar. Yakın zamanda Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğimiz de devreye girmiş oldu. Aynı zamanda 4 bin sporcuya maddi anlamda destek verilmesiyle ilgili yasayı da Meclis’ten geçirmiştik, bunun da yönetmeliği yayınlandı."

"CİDDİ REKABET VAR"
Samsunspor'a başarılar dileyen Bakan Kılıç şu şekilde konuştu: "Futbolda üç şampiyon adayı arasında kıran kırana bir mücadele var. Ümit ederiz bu rekabetten çok güzel maçlar çıkar. Ben tüm takımlarımıza şampiyonluk yarışında başarılar diliyorum. Aynı zamanda PTT 1. Lig’de de üst sıralama çok ciddi anlamda yakın ve orada da ciddi rekabet var. Oradaki tüm takımlarımıza da başarılar diliyorum. Samsun’dayız bugün Samsunspor’a da başarılar diliyorum. İnşallah hepsi ortaya koymuş oldukları mücadelede emeklerinin karşılıklarını alırlar. Ama gerçekten çekişmeli bir lig haline geldi şu anda. Süper Lig’de 3 tane şampiyon adayı var. Bu futbol kalitesini ve seyir yoğunluğuna da yansıyacaktır diye düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.