BAKAN KILIÇ ÖZEL BİR KANALA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

BAKAN KILIÇ ÖZEL BİR KANALA AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç dün özel bir televizyon kanalına Yurtlar ve Başkanlık Sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu

“YURT BAŞVURULARINI KARŞILAMA ORANIMIZ HER SENE ARTARAK DEVAM EDİYOR”
Kyk Yurtlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, " Bu sene itibariyle devreye girecek olan yurtlarımızla  birlikte yatak kapasitemizde 90 bin  artış olacak. Bunun içerisinde hem yatırımımız var hem de kiralama yöntemiyle  elde ettiğimiz yurtlar var.   2017’de 100 bin kapasite artışımız daha olacak.   Geldiğimiz noktada şu anda 465 bin  kapasitesine ulaşmış durumdayız.   280 bin civarından buraya gelen 2 yıldaki bir çalışma.  Devam eden çalışmalarımız var.  Türkiye’de bazı kaynaklar tarafından  6 milyon üniversite öğrencisi olduğu ve bizim yurt kapasitemizin sadece bu noktada olduğu dile getiriliyor.  Evet  Türkiye’de 6 milyon civarında öğrenci var ama bunlar aynı zamanda hem açıköğretimde olan hem de kendi illerinde olan ve yurt başvurusunda olmayan öğrenciler. Yani bunun neredeyse yarısından fazlası  açıköğretimdeki öğrenciler.  Bunların yurt ihtiyaçları yok. Bu farklı bir şey. Biz, bize olan başvurular üzerinden bir değerlendirme yapıyoruz.  Yani başvuru durumundaki  karşılama oranı üstünden gidiyoruz.  Bu oran da her sene artarak devam ediyor. Bazı illerimizde şu anda artık yedek listemiz dahi yok.  Bazı büyükşehirlerimizde devam eden yatırımlarımızın doğrultusunda hızlanıyoruz.  Örneğin sadece İstanbul’da  bu yazın devreye girecek  4 bin 400 kişilik bir yurdumuz var.  Bu sadece bir yurt. Dolayısıyla yatırımlarımız çok ciddi şekilde devam ediyor.   Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu noktadaki talimatları açıktır.  Başbakanımızın da hükümet programı içerisinde koymuş olduğu hedef ortadadır.  Biz bu anlamdaki çalışmalarımıza hiç durmadan devam ediyoruz.  Yurtlarımızda artık sadece barınma değil  aynı zamanda sosyal ve sportif anlamda çalışmalar da var" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ DEĞERLENDİRDİ.
Başkanlık sistemini değerlendiren Bakan Kılıç, "Anayasa kavramının ve anayasanın kendisinin gençleri çok ciddi anlamda ilgilendirmesi gerekiyor.  Çünkü  Türkiye’yi geleceğe taşıyacak, ivmelenmesine destek verecek olan bir anayasaya ihtiyacımız var.  Bunun içerisinde gençlerimizin olması gerekiyor.  Biz şu anda zaten  anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak  gençlik merkezlerimizde, yurtlarımızda  birçok yaptığımız faaliyette anayasadaki çalışmalarla ilgili olarak gençlerimizin de bu noktada verecekleri katkılar için onlara imkan veriyoruz.  Müzakereler yapıyorlar,  tartışmalar  yapıyorlar, fikirler ortaya çıkıyor.  Bunlar da anayasa çalışmaları içerisinde  ekleyeceğimiz, katkı olarak koyacağımız bir unsurdur.  Sistem değişikliğinden bahsediyoruz. AK Parti olarak bizim ortaya  koymuş  olduğumuz anayasal çalışma içerisinde başkanlık sistemi var.  Ben şu anda başkanlık sisteminin  Türkiye’de siyasi anlamda çok yanlış müzakere edildiğini, tartışıldığını düşünüyorum.  Çünkü sadece Sayın Cumhurbaşkanımız  başkanlık sistemini dile getirdi diye bunun karşısında duranlar var.  Böyle bir mantalite olmaz.  Siz Türkiye’nin sisteminin yönetimiyle  alakalı bir değişiklikle ilgili müzakereyi sadece bir  kişinin ortaya koymuş olduğu bir fikirden dolayı o bazda tartışmaya çalışırsanız, bir tartışma yapmış olmazsınız.  Vatandaşa da  ülkenize de bir katkı  vermezsiniz.  AK Parti olarak biz herkes fikrini ortaya koysun. Biz de koyalım. Müzakere edelim  diyoruz.   Bizim inancımız şu;  başkanlık sisteminin, sistem açısından Türkiye’nin önünü çok daha rahat götürebileceği bir sistem olduğudur.  Bürokratik oligarşinin bu sistem içerisinde çok daha rahat aşılabileceği, çok daha iyi çalışabilecek bir bürokrasiyi oluşturabileceğimizi  düşünüyoruz. Çünkü ülkenin yönetimini  siz doğru ve hızlı bir şekilde yaparsanız  o zaman ülkenize ve milletinize bir katkı sağlamış olursunuz.  Sizin bir argümanınız olmalı. Bir müzakerenin içerisinde fikriniz olmalı. Bunu ortaya koyun.  Neden koymuyorlar?  Demek ki fikirleri yok ki koyamıyorlar. Ben bunu anlıyorum.  Yoksa fikri olan kişi oturur sizinle fikir müzakeresi yapar.  Fikrinden korkmayan insan başkasının fikrinden korkmaz ki. Herhalde ortaya koyacakları bir fikir olmadığından dolayı bu tip bir yaklaşım içerisinde oluyorlar" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.